U nedavnom intervjuu za naš portal gradonačelnik Zoran Paunović već je najavio pandemijske mjere za gospodarstvenike, a ta će se točka naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća u petak.

Glasat će se o odluci o oslobađanju od obveze plaćanja zakupnine/naknade za poslovne prostore u vlasništvu Grada Makarske u 2021.g.

Po ovoj odluci, zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Makarske, zbog posebnih okolnosti nastalih zbog korona krize, mogu se osloboditi od obveze plaćanja zakupnine za mjesece listopad, studeni i prosinac 2021.g., i to podnošenjem zahtjeva Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti.

Oglas

Odluka propisuje i uvjete.

Naime, trebali bi bilježiti pad prihoda/primitaka najmanje 50% i to u razdoblju od 01. siječnja do 31. kolovoza 2021., kao cjelovito razdoblje, u odnosu na isto razdoblje u 2019.godinu.
Kao drugo, podrazumijeva se, na dan podnošenja zahtjeva ne smiju imati dospjelih dugovanja prema Gradu Makarska, po bilo kojoj osnovi, i to ne veći od 200 kuna.

Zahtjev se podnosi u razdoblju od 10. do 20. rujna.

Koliko će zakupnika koristiti ovu mjeru, ovisi o prosjeku između jako loše zime u kojoj su ugostitelji, primjerice, bačeni na koljena, te jako dobre špice sezone koja je međutim ipak ograničena epidemiološkim mjerama (ranijim zatvaranjem no inače). O njezinom trajanju dobrim dijelom hoće li se pokriti rupe nastale na proljeće i zimu ili će se dio ugostitelja ipak morati uzdati u gradske mjere.

M.D./foto M.D.