Gradonačelnica Supetra Ivana Marković potvrdila je u petak da je na Braču otkriveno devet novozaraženih osoba te pozvala na raspuštanje županijskog Stožera civilne zaštite, zatraživši da se dovedu profesionalci koji će znati nositi sa situacijom.Marković je na facebooku objavila da je do daljnjega i sama u samoizolaciji jer je bila u bliskom kontaktu s jednom od osoba koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim. Izvijestila je kako je raspustila Gradsku upravu Supetra, koja do danjeg ne radi, i pozvala građane da idućih dana ostanu kod kuće.

“Potvrđene su naše najgore sumnje. Stigli su prvi rezultati jučer uzetih briseva koji su potvrdili nove slučajeve zaraze na našem otoku, a od dosad obrađenih uzoraka kao pozitivno potvrđeno je čak njih devet”, naglasila je.

Marković je potvrdila da je nulti pacijent otpušten iz bolnice u Splitu te je pozitivan na koronavirus.

Oglas

“Ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti ‘nitko nije kriv’, ‘kriv je virus’, ‘nije bilo propusta’, ali apeliram prema Nacionalnom stožeru da raspusti županijski i dovede profesionalce koji će se znati nositi s ovom situacijom”, objavila je Marković.

Na Braču je devet osoba pozitivno na koronavirus, nalaze se u samoizolaciji i u stalnom su kontaktu s epidemiolozima, potvrđeno je Stožeru civilne zaštite.

Devet novooboljelih osoba bilo je u kontaktu s jednim mještaninom kojem su išli u posjet nakon što se iz splitske bolnice, gdje je bio hospitaliziran, vratio kući na Brač.

Brač je postao novo žarište koronavirusa, pogotovo kada se zna da će ukupan broj zaraženih biti veći s obzirom da zaraženih ima u Pučišćima, Nerežišću i Supetru.

Hina/ ilustracija M.D.