Na današnjem susretu s novinarima gradonačelnik Zoran Paunović kratko se osvrnuo na proračun planiran za 2022.godinu. Kada materijali budu dostupni, analizirat ćemo detaljnije ovaj kapitalni dokument, a do tada kratki “đir” gradskim budžetom s gradonačelnikom.

Nakon Peškere koju je istaknuo kao prvi kapitalni projekt, na drugom je mjestu Kulturni centar. Najavio je kako se kreće s pripremom dokumentacije, ne navodeći lokaciju ni detalje. Kazao je kako se nada da će biti realizirano u njihovom mandatu.

– Do tada ćemo raditi na prijelaznim rješenjima i za udruge i u smislu kreiranja kulturnog sadržaja. No to će biti usputno rađeno, sve do završetka Kulturnog centra, kazao je.

Oglas

Prijelazna rješenja su po svoj prilici improvizirano rješavanje “stambenog pitanja” gradskih udruga ili drugačije korištenje postojećih gradskih resursa.

Nastavio je s manjim projektima poput participativnog budžetiranja koje se nastavlja i u 2022.godini, te digitalizacijom gradske uprave.

oznorTO
– Znatno je povećanje na stavkama Ureda gradonačelnika, mi ozbiljno radimo na projektu digitalizacije. Radimo selekciju i gradska će uprava biti puno efikasnija i što je najvažnije, transparentnija, poručio je.

Osvrnuo se i na projekt vrtića kazavši kako “vjeruje da će završiti vrtić”, dodavši kako suza opremanje vrtića predvidjeli 4 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je naglasio kako će se značajno povećati iznosi iz proračuna za segment kulture i kulturnih sadržaja.

– U gradu se osjeti manjak kulture i na tome ćemo sustavno raditi cijeli mandat, kazao je.

Za kraj je istaknuo zaštitu okoliša kao jednu važnu stavku u proračunu. Naveo je kako se radi o imperativu i glede kvalitete života žitelja, i glede razvoja turizma. Podsjetio je da se radi tzv.katastar zelenih površina.

Ivona Ćirak / foto M.D