Na sljedećoj, prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća grada Makarska, naći će se i odluka o stavljanju UPU-a Platno van snage. Urbanistički plan uređena Platna donesen je 2011.godine i njegovo ukidanje bilo je predmet peticije koju je prije tri godine pokrenula Građanska inicijativa SOS Osejava koja je kasnije prerasla u udrugu UZOR Osejava, čiji se dio članova naposljetku pridružio političkoj utrci kroz novu stranku NLO. Za ukidanje UPU-a obuhvata preko 20 hektara prikupljeno je tada preko 4200 potpisa.

Stoga je za očekivati da će ukidanje ovog plana naići na širu podršku od one koalicijskih partnera SDP-a i liste Stjepana Zelića te da će i vijećnici NLO-a objeručke prihvatiti odluku.

Stav HDZ-a po tom pitanju je jasan, drže da je plan dobar za grad.

Odluka o stavljanju UPU-a Platno van snage kao jedna od prvih točki novog saziva vijeća pomalo iznenađuje jer predstavnici gradske vlasti nisu o odnosu prema Osejavi govorili na taj način odnosno nije se spominjalo ukidanje UPU-a. Vijećnici NLO-a kažu da ih gradska vlast nije kontaktirala gledr ovoga te kako su prijedlog već iznosili na ranija dva sastanka, no da nije pokazan interes za tim.

Ivona Ćirak /foto M.D.