Da je u ribolovu strpljivost vrlina, a jako pomažu oprez, znanje i iskustvo, dokazao je podmorski ribolovac, Luka Ćoza iz Zadra koji je iz svog skrovišta podno klisura Dugog otoka izvukao kirnju od 15.25 kg – piše Morski.hr o velikom ulovu ovog Zadranina,

– To je stara, već viđena kirnja, uvik mi je do sad pobigla. Ali sad sam joj se uspio prišuljati i pogodio je u donju usnu, pa je strijela prošla kroz nju – opisuje Luka Ćoza pravu ribarsku priču o ribetini koju je izvukao s 11 metara dubine.

– Našao sam se s prijateljem Lukom Fatovićem i krenuli smo na lokaciju s vanjske strane Dugog otoka, gdje su one klisure i zidovi. Kirnja je ušla u sifon, pa sam napravio pet-šest zarona da bi uopće pušku uvukao do nje. Velika je i puška, 115-ica Legolas. Nakon pogotka, trajala je i borba izvlačenja kroz sifon i to oko sat i 20 minuta, a za to je trebalo zaroniti još barem 20-ak puta – govori Luka, priznavši da mu je ovo i prvi ovako veliki ulov.

Oglas
ilustracija: Morski.hr

– Je, prošle godine sam ulovio jednu od 5.5 kg, ali ovakvu nisam nikad. Iskreno imam još dvije viđene, sličnih dimenzija i idem sutra opet u ribolov, kazuje nam uglavnom samouki podmorski ribolovac, koji kao i pravi majstor neće otkriti lokaciju, ali će zato zahvaliti prijateljima Martinu Čulini, Danijelu Babinu i Luki Fatoviću što su ga navukli na ovaj doista adrenalinski sport – piše Morski.hr.
M.D./Foto: Osobni album / Morski.hr