Zbog grmljavinskih oblaka zrakoplov iz Londona u ponedjeljak navečer prvobitno nije mogao sletjeti na splitsku Zračnu luku, privremeno je sletio u zračnu luku Dubrovnik, odakle je nakon smirivanja vremenskih nepogoda, odletio u Split, doznaje se jutros iz splitske Zračne luke.

“U ovom zrakoplovu iz Londona bilo je 14 putnika, ali su njegovo slijetanje u splitsku Zračnu luku onemogućili grmljavinski oblaci te je zrakoplov neko vrijeme kružio iznad šireg splitskog područja a zatim se usmjerio na slijetanje u dubrovačku Zračnu luku. Ondje je napunio spremnik gorivom i nakon smirivanja vremenskih neprilika doletio u splitsku Zračnu luku,” kazao je Hini Mate Melvana, voditelja Službe za prihvat i otpreme u zračnoj luci Split.

Tako je ovaj zrakoplov u dolasku u splitsku Zračnu luku kasnio gotovo dva sata te je umjesto prvobitno planirano slijetanja u Split u 20,45 sati, ondje sletio u 22,43 sati.

Oglas

Potom je u uzletio za London u 23,07 sati sa 75 putnika, dodao je Melvan.
“Sve je proteklo u redu i ovakvo privremeno odustajanje od slijetanja u zračnu luku zbog vremenskih neprilika su uobičajena pojava u avio prometu”, dodao je.
Hina/foto Pixabay