U sklopu programa Zajedno smo jači, podržanom od Ministarstva zdravstva, a koji je namijenjen prvenstveno osobama oboljelim od kroničnih nezaraznih, zaraznih i rijetkih bolesti, Savjetovalište Lanterna započinje ponovo s radom grupa samopomoći.

Grupe samopomoći su edukativne grupe na kojima polaznici rade na usvajanju uvjerenja Teorije izbora, čiji je utemeljitelj Dr. William Glasser, američki psihijatar i psihoterapeut, koji je rekao da sreća ili mentalno zdravlje znače život koji odabiremo živjeti, slagati se dobro s ljudima oko nas i koji su nam dragi, činiti sa svojim životom ono što vjerujemo da je vrijedno i ne činiti ništa što bi nekoga moglo omesti da ima jednake šanse za sreću kao i mi.

Kroz rad grupa samopomoći, polaznici imaju mogućnost da, kroz razgovor s voditeljicama i ostalim polaznicima, pronađu način da u prvi plan postave svoje zdrave i jake strane te ključne bliske osobe.

Oglas

Na zdravlje možda ne možemo direktno utjecati, ali je dobro znati da zdravljem možemo upravljati kroz odabir svojih ponašanja, svoj načina življenja jer je naše i mentalno i tjelesno zdravlje odraz naših uspješnih ili manje uspješnih odabira ponašanja. Život stavi pred nas različite priče, a na nama je da izaberemo hoćemo li se i kako uskladiti s tim okolnostima.

Upravo na grupama samopomoći možete naučiti, kako uz primjenu Teorije izbora, poboljšati i svoje mentalno i svoje tjelesno zdravlje odabirom sretnijih i uspješnijih oblika ponašanja.

Grupe kreću s radom u ponedjeljak, 19.10. u 19 sati te ćemo se o daljnjem nastavku rada grupa dogovoriti na prvom sastanku.

Voditeljice su psihologinje i psihoterapeutkinje Ivona Vučić i Matea Jukić Talaja, a prijaviti se možete u Savjetovalištu Lanterna na telefon 021/616-992, mob. ili putem Facebook stranice Savjetovališta Lanterna.
M. D. /ilustracija Savjetovalište Lanterna