Pojačan je promet na važnijim cestama te većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te Slovenijom na izlasku iz zemlje, izvijestio je HAK u nedjelju navečer.

Ogromne gužve večeras se bilježe na graničnom prijelazu Kamensko, prilikom ulaska iz BiH u Hrvatsku.

“Ljudi, nemojte ić na Kamensko. Kolona je duga 3 kilometra. Čekam od 16:30, a tek friško ušao u RH”, dojavio je jedan vozač putem Facebook stranice Policija zaustavlja Split i okolica.

Oglas

Da nakon produženog vikenda vladaju ogromne gužve na ovom graničnom prijelazu svjedoče i kamere HAK-a – prenosi Dalmacija danas.

“Zbog olujne bure na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mjestimice pada slab snijeg. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez pripisane zimske opreme”, dio je daljnje HAK-ove obavijesti o stanju u prometu.
MD/foto HAK