Gradski centar za obavješćivanje Osejava ne radi više noću, nego je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Preciznije, GCOM-a više nema jer je ukinut po sistematizaciji te su sada djelatnici centra pripojeni Odsjeku za komunalno redarstvo. Ukoliko nazovete centar, javit će vam se komunalno redarstvo.

U bivšem centru na info liniji na koju su građani do sada mogli prijavljivati komunalne i ostale probleme tijekom 24 sata djelatnici će vam se javiti do 22 sata. Nakon toga prijave se mogu upućivati na policiju ukoliko se radi o problematici iz područja javnog reda i mira. Trenutno u centru na Osejavi radi troje djelatnika; prije sistematizacije ih je bilo troje. Jedan je pripojen komunalnom redarstvu. Upit o novom radnom vremenu GCOM-a i uopće organizaciji poslali smo na adresu Grada Makarska, no za sada nismo dobili odgovor.

Jasno je da je riječ o novom ustroju gradske uprave koja, možemo zaključiti, vjerojatno drži da je pet djelatnika u GCOM-u nepotrebno te da su potrebniji u odsjeku za komunalno redarstvo.

Oglas

I.Ćirak /foto M.D.