U četvrtak, 1.7.2021. godine, Hloverka Novak Srzić odlazi s mjesta direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Makarske. Odredbama čl. 38 i 47. Statuta Turističke zajednice grada Makarske Turističku zajednicu će do izbora direktora turističkog ureda zastupati predsjednik Turističke zajednice grada Makarske Zoran Paunović, objavljeno je danas na stranici Grada.

– Ja sam rekla što god bude trebalo, tu sam, ali sam stekla uvjete za mirovinu. Vjerujem da će gradonačelnik uspješno obavljati predstavljanje TZ-a i bez direktora jer su TZ i Grad na istom zadatku, to je pitanje turističkih tema gdje je Paunović dobar poznavatelj, rekla nam je Hloverka Novak Srzić koja je prije tjedan dana, na naš upit je li točno da odlazi u mirovinu, zagonetno rekla kako ju nazovemo 1.srpnja.

Kružile su kuloarske priče da namjerava ostati do jeseni, no direktorica je to demantirala.

Oglas

– Što se tiče rada TZ-a, do sada je ionako sve organizirano i pripremljeno, od masovnog cijepljenja do organizacije ribarskih večeri. Sad samo možeš gledati što si pogriješio i što si mogao bolje napraviti, rekla je.

Kad će biti raspisivanje natječaja, pitali smo gradonačelnika Zorana Paunovića koji nam je samo kazao kako još uvijek ne zna kad će se ići na natječaj, no da po statutu može šest mjeseci obavljati tu funkciju kao predsjednik. Što se tiče financija, koje su rak rana priče o TZ-u, gradonačelnik je rekao kako u ovom trenutku ne može govoriti o dugovanjima i stanju blagajne te da će što skorije sazvati sastanak u uredu kako bi doznao.

Hloverka Novak Srzić je potvrdila da su i dalje aktivna dugovanja prema Gradu i prema nekim privatnim firmama. Prema Gradu duguju preko pola milijuna kuna.

– Nismo još vratili taj dug, ali dogovor s bivšim, a i sadašnjim gradonačelnikom je da to isplatimo nakon ljeta. Nama boravišna pristojba, prva rata, ide tek 31.srpnja, rekla je Novak Srzić.

Jedno od dugovanja je prema poljskoj firmi koja je radila aplikaciju čija je cijena, kada se zbroje svi računi, dosegla 50 tisuća eura, pri čemu se radi i o izradi i o održavanju. Sama licenca stajala je 26.5 tisuće eura, a mjesečna pretplata 350 eura.

Kazat će da je jako ponosna na ekipu s kojom je radila te da je sav posao na koji je ponosna odrađen u samo dvije godine, do dolaska korona krize, kada je dosta projekata zaustavljeno.

– Novi Multimedijalni centar je ostao kao trajna vrijednost za grad, ponosna sam nadalje na neke nove manifestacije i lokacije koje smo otvorili, prvi put smo na platou Osejave organizirali balet u gradu, i po meni najvažnije, a što ranije nismo imali, bio je digitalni marketing i društvene mreže i stranica Visit Makarska te aplikacija, te novi slogan, rekla je Hloverka Novak Srzić.

Tvrdi kako su bili transparentni i kako su zamjerke na račun netransparentnog trošenja novca uglavnom bile posljedica političkih igara.
I. Ćirak /foto M.D