Predsjednik nacionalne udruge ugostitelja Nikola Eterović kaže da se još čeka odluka Stožera, ali da je interes za organiziranim dočekom Nove godine veli

“Naša je želja da barem ovo blagdansko vrijeme, koliko je to moguće, provedemo što bliže onom starom normalnom. Poznata je prethodna odluka nacionalnog Stožera da je maksimalno radno vrijeme do 24 sata. Naša bi bila želja da se za 24. prosinca i 31. prosinca donese nova odluka, kojom bi se dozvolio rad do 2 ujutro i to kako ne bi došlo do scenarija da si u 12 sati čestitamo, pozdravimo i nastavimo druženje u masovnim kućnim okupljanjima, koja su se prethodno pokazala kao velika žarišta za zaraze”, rekao je Eterović za RTL.

Nastavio je da su, suprotno tome, ugostiteljski objekti i organizirani dočeci Nove godine van ugostiteljskih objekata epidemiološki potpuno sigurni za goste.

Oglas

“U kontaktu smo sa Stožerom i postoji volja s njihove strane, ali se važe zbog omikron varijante virusa. U konačnici sam siguran da će to Stožer ipak donijeti ispravu odluku za sve”, odgovorio je.

No ima li uopće interesa za organizirane dočeke u ugostiteljskim objektima te što se najviše traži?
“S obzirom na to da smo mi ipak socijalna bića i željni smo socijalne interakcije, i kad znamo da je iza nas period od dvije godine u kojem nismo mogli upražnjavati ovakva događanja, iznimno je veliki interes za organizirane dočeke. Pogotovo za dočeke na otvorenom, koji su epidemiološki sami po sebi sigurni. Ali, isto tako, i u zatvorenom koji su isto tako sigurni sukladno propisima, ako bi ih se svi pridržavali”, rekao je Eterović za RTL.

Hoće li za dočeke na zatvorenom trebati COVID potvrde?

Odgovorio je: “Stožer je propisao, a Nastavni zavod za javno zdravstvo dosta to razradio, gdje se točno primjenjuju COVID potvrde i za koji broj gostiju. Već je poznato gdje će one trebati i prema tome ćemo se svi vladati”.

Dodao je i da COVID potvrde otežavaju posao, koji je ionako bio težak posljednje dvije godine, da će za provjeru potvrda biti potreban veći broj ljudi, a ugostitelji ionako nemaju dovoljan broj radnika.

“Ali, nekako ćemo se snaći”, zaključio je.

MD/foto arhiva MD