HPD Veliko Brdo organizira 4. opću planinarsku školu u trajanju od 02. 03. 2022 do 30. 04. 2022.

– Polaznici škole, osim druženja i upoznavanja planina i prirodnih ljepota stječu nova iskustva i produbljuju kodeks planinarske etike i znanja o sigurnom kretanju u planini, usvajaju vještine koje im mogu pomoći u slučaju kakve nevolje i upoznaju se s prirodom.

Također, završena Opća planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, markacijske, vodičke.)

Oglas

Škola se sastoji od teorijskog (srijedom u 20:00) i praktičnog dijela (nedjeljom) prema pravilniku HPS-a. Da biste sudjelovali u školi, morate bit stariji od 16 godina te trebate biti član planinarskoga društva (učlaniti se možete svakog četvrtka u 20:00 u planinarskom domu Velobrskih ledara ili na prvi dan škole.)

Školu vode iskusni vodiči, alpinisti, speleolozi, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i doktori medicine.

Obvezno je imati osnovnu opremu za pohađanje škole: gojzerice, ruksak i štapove, a ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva.

Svi polaznici koji odrade 70 % programa škole izlaze na završni ispit nakon kojeg se uspješnim polaznicima dodjeljuju diplome.

Voditelj škole i glavni vodič izleta zadržavaju pravo izmjene izleta, što je uvjetovano vremenskim ili drugim (ne)prilikama.

Školarina iznosi 300 kn.

Broj polaznika je ograničen, a prednost pri upisu ima tko se prvi prijavi.

Prijave, kao i sva pitanja, nam slobodno pošaljite u inbox ili na e-mail: [email protected], stoji u objavi društva.

M.D./foto M.D.