Hrvatska turistička zajednica predstavila je hrvatsku turističku ponudu u sklopu turističkog sajma New York Travel & Adventure Show, na kojem je bila i jedan od sponzora. Na sajmu je sudjelovalo preko 220 izlagača iz svijeta, od čega 15 iz Europe i čak sedam iz Hrvatske, a najsnažnije zastupljeni su bili predstavnici cruising industrije.

Prvi dan sajma bio je namijenjen isključivo poslovnoj publici, a potom su naredna dva dana bila namijenjena općoj publici koja je, unatoč ratnoj situaciji u Ukrajini, pokazala veliki interes za turističkim putovanjima u Europu.

„Velik interes za putovanjima na američkom tržištu potvrđuje i nedavno istraživanje Destination Analysts prema kojem gotovo 30 posto ispitanih planira putovati u inozemstvo u idućih godinu dana mjeseci s naglaskom na Europu kao destinaciju. Rezultati također pokazuju kako Amerikanci preferiraju obiteljska i romantična putovanja, kao i posjete lokacijama na kojima nisu nikada bili“, izjavila je Leila Krešić-Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, nadodavši kako Amerikanci na samom putovanju najviše traže zabavu i odmor te ponudu temeljenu na eno-gastronomiji, povijesti i shoppingu.

Oglas

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, koja je bila International DMO Sponsor i izlagač, svoju ponudu predstavile su i turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Ličko-senjske županije te TZ grada Zagreba, dok su ostali hrvatski predstavnici bili Adriana Travel i Katarina Line iz Rijeke, Pointers Travel iz Osijeka, Toptours i Zantium Travel iz Zagreba te Touch Croatia iz Dubrovnika. Ovo je prvi puta da je na sajmu u New Yorku sudjelovalo toliko hrvatskih izlagača te je Hrvatska bila vidno istaknuta i zamijećena od strane agenata, medija i posjetitelja – priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

MD/foto HTZ