Hrvatska muška rukometna kadetska reprezentacija osvojila je drugo mjesto na TIBY Handball turniru, po mnogima najjačem u svijetu u toj kategoriji. U velikom finalu Hrvatska je, u vrlo ravnopravnoj utakmici, poražena od Francuske 33:31, pa se može slobodno reći da su naši zamalo pobijedili.

A Makarska može biti posebno ponosna jer je trener reprezentacije naš Makaranin Dragan Vuković, koji još uvijek slaže dojmove.

Da itekako ima velikog razloga za radovati se izvrsnom uspjehu i fantastičnoj igri koja ih je zamalo dovela do pobjede, pokazuje i to što je ovo prvi nastup Hrvatske na tom turniru. Koliko su pak Francuzi jaki potvrđuje podatak da je Francuska deseti put postala pobjednik natjecanja.

– Sam osjećaj da igraš s domaćinom pred prepunom dvoranom je neopisiv i tokom cijele utakmice je bilo neizvjesno. No pobjeda je ipak pobjeda otišla na stranu domaćina. Naši mladi momci ponosno i do zadnje sekunde se borili za nacionalni dres, što je najveći ponos za te mlade igrače, podijelio je s nama dojmove s utakmice Vuković.

Dodat će kako su za ovaj veliki turnir imali svega tri dana priprema prije polaska.

– Ali zato se nadamo da ćemo na ljeto, kada nastupamo na Europskom prvenstvu, bit oni pravi i ponosno dignuti medalju zlatnog sjaja. Poseban naglasak stavljam na vratare koje treniram i koji su bili među najboljim pojedincima na turniru, kazao je Makaranin za kraj.

Ivona Ćirak /foto MD