Zabrinuti razvojem epidemiološke situacije, sve više liječnika traži od Vlade uvođenje strožih mjera, piše u srijedu Večernji list.

Liječnici su jako zabrinuti razvojem epidemiološke situacije jer svjedoče sve većem priljevu teško oboljelih od COVID-19. Razočarani su i ljutiti jer se ne poduzimaju strože epidemiološke mjere kako bi se širenje zaraze zauzdalo

Uz HUBOL, Hrvatsku liječničku komoru i KoHom, zajedničkim apelom Vladi obratili su se i čelnici Infektološkog te Epidemiološkog društva.

Oglas

Dr. Ivana Šmit, predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika, predlaže i konkretne mjere koje bi bile alternativa potpunom zatvaranju.

“Srednje bi škole dva ili četiri tjedna trebale imati online nastavu. Noćne klubove i barove treba staviti pod strogi nadzor, masovno rade ilegalno. Kafićima i restoranima trebalo bi subvencionirati najmove terasa i sufinancirati grijače za terase ili troškove struje kako bi se što manje boravilo u zatvorenim prostorima. Treba ograničiti i rad vjerskih objekata jer to su mjesta gdje se ljudi ne pridržavaju mjera, puno infekcija krenula je s misa…”.

“Nismo zadovoljni, potrebno je oštrije djelovati. Ako Austrija, Njemačka i Švicarska poprilično kažnjavaju nenošenje maske ili njezino nošenje ispod nosa, ne znam zašto mi ne možemo. Mjere su nedovoljne i potrebne su strože, to smo jasno rekli”, kaže dr. Renata Čulinović Čaić, predsjednica Liječničkog sindikata, donosi Večernji list.

Hina