Posljednjih nekoliko dana vidi se blagi pad u broju hospitaliziranih zbog covida, kako pokazuju podaci HZJZ-a. Na bolničkom liječenju je trenutno 2496 osoba, od kojih je 325 pacijenata na respiratoru. U bolnice je u posljednja 24 sata zaprimljeno 257 pacijenata – piše Index.

Što se tiče pada ukupnog broja pacijenata u bolnicama zbog covida, on je vidljiv zadnja tri dana. Tako je u bolnicama 23. studenog bio 2591 pacijent, potom se narednih dana brojka kretala od 2551, pa 2529 da bi danas pala na 2496 pacijenata.

Također, 23. studenog je zaprimljen 291 novi pacijent, dan kasnije njih 250, a u posljednja 24 sata, kako smo gore napisali, njih 257.

Oglas

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a: Pad broja hospitaliziranih znači olakšanje za bolnice

Prim.dr.sc. Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, za Index je rekla da pad broja hospitaliziranih znači olakšanje za bolnički sustav.

“Zato se treba cijepiti jer cijepljeni u slučaju da obole, usprkos cijepljenju, najčešće imaju lakši oblik bolesti pa se zdravstveni sustav može optimalno posvetiti svakom pacijentu bez prenaprezanja”, kazala je Bubaš za Index.

MD/foto MD