Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i ove će godine nagraditi najbolje djelatnike u turizmu koji su i u otežanim pandemijskim okolnostima radili kvalitetno i predano, a prijave za te nagrade, poznate i kao “Čovjek-ključ uspjeha u turizmu”, prikuplja do 11. studenoga, doznaje se u petak iz HTZ-a.”S obzirom na pandemiju, želimo nagraditi djelatnike u turizmu i povezanim djelatnostima važnima za odvijanje turističke aktivnosti koji su i u ovogodišnjim otežanim uvjetima radili kvalitetno, predano i na najbolji mogući način. Stoga smo uz dosadašnje kategorije nagrade “Čovjek-ključ uspjeha u turizmu” uveli ove godine i nove tri – za graničnog policajaca, djelatnika u zdravstvenom sustavu i u civilnoj zaštiti, koji su također bili iznimno važni za sigurnost, zdravlje i zaštitu tijekom turističke sezone”, ističu iz HTZ-a.

Ukupno će se nagrade dodijeliti u 12 kategorija, a osim tri nove ostale su slične kao i prošlih godina – agencijski djelatnik, turistički vodič, djelatnik u hotelskom objektu ili kampu, u restoranu ili baru, privatni iznajmljivač, domaćin turističkog seljačkog domaćinstva, djelatnik u pomorskom i cestovnom prijevozu te prodavač.

Kandidature za izbor djelatnika godine podnose se isključivo online (po obrascu na web stranicama HTZ-a), a mogu ih podnijeti turističke zajednice isključivo putem turističke zajednice županije, kao i strukovne udruge, tvrtke, jedinice lokalne samouprave te ministarstva zdravstva, unutarnjih poslova i ostala te Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

DHT ipak potkraj godine, ali sasvim drugačije zbog pandemije

Oglas

Nagrade “Čovjek-ključ uspjeha” HTZ dodjeljuje 18. godinu za redom, a u planu je da se dobitnicima uruče potkraj godine, odnosno u prosincu.

Te, kao i druge godišnje turističke nagrade prošlih godina su se u listopadu uručivale na tradicionalnom godišnjem okupljanju turističkih djelatnika Dani Hrvatskog turizma (DHT), kojih ove godine neće biti na uobičajen način, da u nekoj odabranoj destinaciji okupe oko dvije tisuće sudionika i predstave rezultate tekuće i planove za iduću sezonu.

“Zbog nastavka tradicije DHT će se održati i ove godine, ali zbog epidemioloških mjera i ograničenog okupljanja to će biti jednostavnija svečanost s malo ljudi na kojoj će najbolji u turizmu dobiti nagrade. Za sada je plan da to bude u prosincu, ali još nema definiranih detalja gdje i kako će se to točno organizirati, što je teško planirati s obzirom na okolnosti”, kažu na upit Hine iz HTZ-a.

Hina / foto HTZ