Zabrinjavajući porast broja zaraženih u Hrvatskoj, no i u Makarskoj gdje smo danas imali neupitni rekord od 38 novoinficiranih, nameće pitanje o online nastavi. Bila je najavljena online dva dana nakon praznika, odnosno da će nakon toga odluku donositi lokalni i županijski stožeri.

Ravnatelji dviju srednjih škola u Makarskoj, Mario Udovičić na čelu Srednje škole fra A.K.Miošića, te Momir Sumić kao ravnatelj Srednje strukovne škole, kažu kako još uvijek nisu dobili nikakvu odluku.

– Za sada nismo dobili informaciju, no ako se sjetimo lanjske godine i usporedimo ju s ovom, strah me je da sve samo vodi tome da opet prijeđemo na online nastavu, kaže Udovičić.

Oglas

Kod njih, u školi, situacija je dosta bolja nego što je bila prije nekih mjesec dana, kada su četiri razreda bila u izolaciji. Sad imaju sedmoro pozitivnih učenika, te dvoje djelatnika, a šest učenika je u izolaciji.

Momir Sumić veli kako ni kod njih stanje nije zabrinjavajuće, ali opća situacija jest i stožeri će se njome voditi. Sutra bi trebali imati pouzdanu informaciju što i kako dalje.

U Zagrebu je, inače, nastava od ponedjeljka na daljinu.

Ivona Ćirak / foto M.D.