Nedavno su plesni voditelji iz Folklornog ansambla Tempet, Any Carević Grbić i Ivan Josipović, bili u posjetu osmašima OŠ oca Petra Perice – Makarska.

Povod tomu je projekt „Igre i plesovi Makarskog primorja“ koji je jedan od izabranih u programu Čuvari baštine Centra izvrsnosti iz Splita.Cilj projekta je upoznati učenike s baštinom i nasljeđem kraja u kojem žive i naučiti ih stare igre i plesove Makarskog primorja. Voditelji ansambla su uz koordinatorice projekta Irenu Čapeta i Tanju Josipović učili učenike osmih razreda prve korake Đigera i Tempeta.

Krajnji cilj projekta je potaknuti i osvijestiti učenike o važnosti očuvanja tradicije te poticati uključivanje učenika u rad udruga. Učenike nižih razreda educirat će se starim igrama primjerenim njihovom uzrastu. Želja škole i ansambla Tempet je svake školske godine osmaše uvježbati plesove Điger i Tempet. Plešući ih na svečanosti male mature, završetak osnovne škole ostat će im u trajnoj uspomeni. Ovim projektom učenici će pokazati da su dovoljno veliki da čuvaju baštinu.

Oglas

Tempetovci su oduševljeni voljom i pokazanim interesom osmaša te se kao partner ovog projekta vraćaju opet na daljnje uvježbavanje koreografije.

MD / foto FA Tempet