U Gradskoj galeriji Antuna Gojaka večeras je otvorena Trending#HGSS70, izložba koja je povodom 70.godišnjice osnivanja HGSS-a predstavila drugu stranu organizacije, poznate i kroz svoje duhovite tweetove s upozorenjima za turiste, kojima su proteklih godina osvojili društvene mreže.

Izložbu su pred brojnim posjetiteljima predstavili pročelnik HGSS Makarska Ante Kukavica, ravnatelj Gradske galerije Josip Karamatić te Jadran Kapović, koji vodi HGSS-ovu komunikaciju na društvenim mrežama.

-Iza nas je više 10.000 akcija spašavanja i toliko spašenih života. Parafrazirat ću engleske nogometne navijače i kazati kako je ova izložba konačno ‘došla doma’ jer su mnogi od ovih tweeetova reakcije na akcije koje su se dogodile upravo ovdje iznad na moćnom Biokovu – kazao je Kapović.

Oglas

Nakon službenog dijela nastavilo se s druženjem u dvorištu u dobroj atmosferi, dok su uz članove makarskog HGSS-a i druge građane do Galerije Gojak nešto kasnije došli i gradski čelnici, gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica Antonia Radić Brkan. Izložbu možete pogledati do 1.kolovoza, a kako je bilo na otvaranju pogledajte u prilogu i fotogaleriji.
O. Franić