Specijalna bolnica “Biokovka” ipak neće biti COVID bolnica, dogovoreno je prošlog tjedna na sastanku u Splitu na kojem su o organizaciji zdravstvenog sustava razgovarali  dožupan Luka Brčić, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite,Marko Ožić Bebek, ravnatelj specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju “Biokovka”, Marko Rađa, ravnatelj županijskog Doma zdravlja, te ostali zdravstveni djelatnici.

Kako piše Slobodna Dalmacija,  u slučaju pojave sve većeg broja oboljelih, iz splitske bolnice Križine mogu primiti na koronu negativne pacijente koji trebaju usluge fizikalne terapije. Brčić kaže da za sada nema potrebe u korona-bolnice pretvarati ni Duilovo ni splitsku Arenu.

– Za sada imamo tri do četiri opcije u slučaju da zaraza koronavirusom eskalira u našoj županiji. I Duilovo i Arena su samo opcije i preventivne ideje, ali bitno je naglasiti da nema govora o tome da će “Biokovka” biti pretvorena u COVID bolnicu – kazao je Brčić.

Oglas

Rađa je rekao  kako se raspravljalo o tome gdje smjestiti pacijente iz KBC-a Split s blagim simptomima korone, i to ako dođe do popunjenosti bolničkih kreveta 80 do 90 posto.

Jedna od opcija je da će se bolnica na Križinama pretvoriti u COVID bolnicu ako, naravno, dođe do povećanja broja pacijenata pozitivnih na koronavirus. Razmatrali smo i smještaj u bolnice u Šibeniku i Kninu, ali sve su to opcije. U “Biokovku” bismo tada s Križina smjestili sve pacijente s fizikalne medicine, a koji su negativni na koronu – kazao je ravnatelj Rađa za Slobodnu.

M. D.