Startala je nova hodočasnička staza u Hrvatskoj, Camino Imota,koja je već prvog dana dobila mnogo pozitivnih komentara i ocjena.Već od Ciste Velike kada se krenulo ispred crkve svetoga Jakova, pa put Dobranja i onda nazad kroz Šitume u Cistu Provo sve do Lovreća gdje je bio cilj prve etape staze, mnogi hodočasnici bili su oduševljeni organizacijom, ali i samom stazom.

Iako su temperature bile visoke svi oni uredno su došli do Lovreća.Tako je bilo i u subotu u drugoj turi od Lovreća do Zelene katedrale u Prološcu. Temperatura je bila iznad 30 stupnjeva. Cijelim putem nije bilo nikakvih problema, a domaćim hodočasnicima pridružili su se i oni iz Zagreba, oduševljeni ljepotama Imotske krajine -piše Radio Imotski.

“Vruće je i naporno, ali je ispunjavajuće za sve nas koji hodočastimo ovom novom Camino stazom. Podsjećaju me neki dijelovi ove staze sa sličnom stazom u Španjolskoj poput suhozidova, ruralnih sredina. Krajolik je spektakularan, pa ove stare kamene kuće kao u Galiciji u Španjolskoj gdje završava Camino.

Oglas

Camino doživljaj nisu Camino oznake, nisu ni krajolici, nije ni priroda, nije ni kulturna baština, to je susret ljudi, doživljavanje bližnjega svoga na poseban način ma od kuda on bio. Svakako Camino Imota je sada ucrtana u hodočasničku stazu ne samo Europe već i šire,” riječi su Vedrana Prazena, tajnika Bratovštine svetoga Jakova.

M.D. /foto Radio Imotski