U Podgori se proteklog petka zbio pomalo bizaran incident. Mještanka Podgore osobnim je automobilom udarila komunalnog redara, i to dok je vadio sadnicu masline koja je zasađena na Obali Petra Krešimira protivno odluci općinske vlasti. Naime, redar je došao ukloniti sadnicu s mjesta na kojemu zelenilo nije predviđeno, što se nije svidjelo nekim mještankama među kojima i vozačici automobila koja je prijavljena za napad na službenu osobu.

Iz policije nam je, naime, potvrđeno da je u jutarnjim satima PP Makarska primila dojavu da se u mjestu Podgora dogodila prometna nesreća u kojoj je oboren pješak.

– Na mjesto događaja je upućena policijska ophodnja koja je obavila očevid i utvrdila da je osobni automobil udario pješaka koji je upućen na liječničku pomoć. Utvrđeno je kako je zadobio lakše tjelesne ozljede, navode iz policije.

Oglas

Istog dana u 18 sati u PP Makarska pristupio je komunalni redar i podnio prijavu za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. Kako navode u policiji, osobnim vozilom oborila ga je ženska osoba dok je obavljao poslove komunalnog redara. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Kontaktirali smo i načelnicu Petru Radić koja nam je pojasnila kontekst podgorskog slučaja “Botanika”, a koji kako ćete vidjeti u narednim retcima, nećemo tako nasloviti samo zbog ovog incidenta.

– Sve je krenulo od palmi. Naime, poznato je da je palme na mjesnoj rivi napala palmina pipa i budući da su se osušile, naručene su nove. Na zadnjem dijelu porta trebalo je biti zasađeno judino drvo, međutim, mještanima se to nije svidjelo te smo na istoj lokaciji odlučili prebaciti četiri palme iz drugog dijela luke. Dogodilo se međutim da palme nisu slijedile položaj predviđenih rupa kojih je bilo pet, i budući nisu bile u osi, morali smo jednu takvu zabetonirati kako bi hortikultura bila u skladu. Nekima se ni to nije svidjelo pa su odlučili zasaditi maslinu, koju je komunalni redar po mojem nalogu išao iskopati. I tu je nastao problem, objasnila nam je pozadinu incidenta načelnica Radić koja je najoštrije osudila nasilje.

Inače, da vodu u Podgori ne mute samo palme, judino drvo i maslina, potvrđuje slučaj otrovanih kostela i murvi. Kako doznajemo od načelnice, u Kokićima su imali problem s trovanjem navedenih stabala koje su pojedini mještani odlučili ispilati kako bi sebi, odnosno svojim gostima, oslobodili pogled na more.

Ivona Ćirak/ foto čitatelj, M.D.