Nakon 27 godina služenja Gradu Makarskoj, posljednjeg dana 2019.godine u zasluženu mirovinu otišao je Ivan Lasić Laske, dugogodišnji portir i raznosač gradske pošte te čovjek u mnogočemu zaslužan za jednu posebnu vezu između Makarske i Vukovara.- Vidjet ćemo što će sudbina donijeti i vrijeme pokazati. Siguran sam da ću i dalje biti aktivan i pomagati koliko mogu oko odnosa Makarske i Vukovara te nogometnog kluba Radnički koji i danas u našem gradu ima veliki broj članova – govori Lasić, koji je od gradske vlasti nedavno i dobio oproštajni prijam te ručni sat za poklon.

Ukoliko ne znate Ivana Lasića, u pitanju je čovjek čiji je angažman oko malog vukovarskog nogometnog kluba u prvoj polovici  2000-tih godina klubu HNK Radnički Borovo-Vukovar donio golemu promociju u makarskoj javnosti, te preko stotinu članova samo iz našeg grada. Imenovan je i klupskim povjerenikom za Dalmaciju, a o Lasiću smo pisali i prošlog ljeta kada su na njegovu adresu stigli zahvalnica vukovarskog gradonačelnika te odlikovanje i priznanje za Nesebičnu suradnju i promociju vukovarskog HNK Radnički. Inače, samo danas u gradu pod Biokovom ima oko 80 aktivnih članova HNK Radnički a povjerenik je Nikša Lovreta. – Da vam budem iskren, uvijek ću tu biti na pomoći. Jesam razmišljao o povlačenju ali uzalud je to mi ne daju povući se – priznaje nam Ivan Lasić.

O.Franić

'Makarska je najbolje funkcionirala od 1994 do 1997. godine. Bilo nas je malo, ali svi su radili samo za dobrobit grada'
U kratkom razgovoru za naš portal Lasić nam je, između ostalog, kazao i koje razdoblje u gradu Makarskoj danas posebno pamti. – Znate li kada se najbolje radilo u gradu? Tamo 1994.godine pa do 1997.. Bilo nas je jako malo, samo 21, gradski proračun je iznosio oko pet milijuna kuna i svi su radili za dobrobit grada. Makarska je imala jaku oporbu, Gareljića i Leticu, koja je stalno gurala gradsku vlast i gradonačelnika Ivana Ivandu da sve funkcionira, i uistinu je funkcioniralo. Tada je bilo manje bitno tko je lijevo, a tko desno, svakome je bilo najbitnije da grad ide naprijed – govori ovaj Makaranin.