Status plaže ispod negdašnjeg hotela Romana, danas Khalani hotela, zanimao je na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća vijećnicu Ivanu Miočević Franić.

– Nije bilo pravnog osnova tj.koncesije za izdavanje građevinske dozvole, a udrug UZOR je tada vodila pravnu bitku s hrvatskim institucijama. Zaključeno je kako jedino preostaje tužba protiv RH. Budući se radi o nasipanju plaže u duljini od 150 metara odnosno do dubine od 80 metara, očito je da će se radikalno izmijeniti obalni pojas, rekla je vijećnica tražeći od gradonačelnika da sjedne s novim vlasnicima i revidira projekt svodeći ga na “razumne granice”.

Gradonačelnik Zoran Paunović je kazao kako je to vrući krumpir koji su naslijedili. Konstatirao je kako postoji građevinska dozvola te je istaknuo kako se slaže s prethodnikom Jurom Brkanom koji je već govorio da su inspekcijske službe bile na terenu te kako nisu utvrdile nepravilnosti u dijelu nasipanja.

Oglas

Najavio je skori sastanak s predstavnicima Aminessa i Županije. – Uskoro ćemo i s time izaći u javnost, rekao je.

– A što se tiče građevinske dozvole za radove, ona je izdana i moramo se ponašati u skladu s tim, kazao je gradonačelnik.

Ivona Ćirak /foto M.D.