Hloverka Novak Srzić, direktorica TZ-a, ipak još uvijek nije otišla u mirovinu. Kako je danas kazao Zoran Paunović na susretu s novinarima, Novak Srzić ipak još uvijek nije bivša šefica ureda nego trenutno koristi godišnji odmor. Mirovina stupa tek 14.kolovoza. No bilo kako bilo, TZ je sada u svojevrsnom statusu quo, pa o bilo kakvoj iole značajnijoj odluci moraju konzultirati predsjednika odnosno gradonačelnika.

– Primopredaja nastupa sa 14.kolovoza kada na čelo TZ-a stupam ja te ću po službenoj dužnosti tu biti narednih šest mjeseci, kazao je gradonačelnik.

Upitan o sastanku s djelatnicima ureda i “snimanju” financijskog stanja o kojemu se u javnosti već dvije godine “trubi”, Paunović je odvratio kako je za sada održan tek inicijalni sastanak na kojemu su prikupljeni svi podaci za analizu.

Oglas

– Još uvijek se nismo stigli pozabaviti financijskom analizom, ali da je situacija dobra, na prvi pogled vidimo da nije. Imamo informacije da je TZ u dugu oko 750 tisuća kuna. Svi projekti što se tiče TZ-a stavljeni su na čekanje osim redovnih aktivnosti koje obavljaju, pojasnio je gradonačelnik.

Dodao je kako većih projekata neće biti narednih 5,6 mjeseci, kako zbog financijskih dubioza, tako i epidemiološke situacije.

Zamjenica Antonia Radić-Brkan dodala je kako i dalje analiziraju situaciju te je dodala kako postoji još jedan važan razlog za neraspisivanje natječaja.

– Želimo stvoriti novi dodatni novac TZ-u i stoga ne želimo usred sezone aktivirati još jednog direktora, objasnila je dogradonačelnica.

Među dugovanjima TZ-a je dug prema Gradu Makarska od nekih pola milijuna kuna, a riječ je o boravišnoj pristojbi, dijelu koji ide Gradu. Navodno ima i dugovanja za iluminaciju Božićnog grada za prošlu zimu, a jedno od većih financijskih opterećenja su računi za aplikaciju Visit Makarska koja je u konačnici TZ stajala preko 55 tisuća eura, uključujući mjesečno održavanje.

Ivona Ćirak /foto M.D.