Od siječnja ove godine traje pat situacija s plažom kod hotela Romana na kojoj su obustavljeni radovi, a plaža je ostavljena u najgorem mogućem izdanju – nedovršena, iskasapljena i neprihvatljiva za korištenje. Podsjetit ćemo samo  kratko da je investitor krenuo s radovima, no kako nije imao koncesiju za gradnju plaže, iako je raspolagao s pravomoćnom građevinskom dozvolom, uslijed prosvjeda i pritiska javnosti, Županija je naložila obustavu radova. Od veljače se čeka koncesija, međutim, kako je sredinom travnja raspuštena županijska skupština, a nova još nije konstituirana, jedno je izvjesno – raskopana plaža će ovakva dočekati i glavnu sezonu i malo je vjerojatno da će se srediti prije iduće sezone.
Upit o tome poslali smo na adresu Pomorsko dobro Splitsko-dalmatinske županije, međutim, ni tjedan dana poslije nismo dobili odgovor. Iz hotela “Romana” kažu kako još uvijek nemaju informaciju o tomu hoće li se i kada radovi na plaži moći nastaviti.
– Sve vezano za radove na plaži prepušteno je našim odvjetnicima. Kad ćemo dobiti konačnu potvrdu, ovisit će o dogovoru Županije i naših odvjetnika, stoji u odgovoru koji potpisuje Ines Buntić, koordinatorica radnih poslova.
Zanimalo nas je i koliko su obustava i nemogućnost završetka radova utjecali na prodaju kapaciteta, no nije nam odgovoreno.
Na pitanje kad će biti otvoren hotel, što je lani bilo najavljeno za svibanj, odgovorila je da je otvaranje hotela odgođeno.
– S obzirom da nam nepovoljna epidemiološka situacija s koronavirusom nije dopustila punjenje hotela Romana u predsezoni, otvaranje hotela smo odgodili. Još uvijek nismo dogovorili konačni datum otvaranja hotela, odvratila je Buntić.
Podsjetimo da je plan bio zaposliti 200 do 250 ljudi u hotelu te je potraga za sezoncima startala još u prosincu prošle godine.
Kako stvari stoje, ni ove sezone, po svemu sudeći, od otvaranja hotela neće biti ništa. Prvi je put otvaranje hotela bilo najavljeno za 2018.godinu. Ovo je već četvrta godina da je to prolongirano, a po svoj prilici pandemija nije jedina koja je pomrsila račune.
Ivona Ćirak / foto M. D.