Makarski ogranak Domovinskog pokreta danas je na tiskovnoj konferenciji održanoj na lukobranu, pred ulazom na plažu Osejava izrazio nezadovoljstvo, kako su istaknuli, devastacijom makarskih plaža.

-Plaže se godinama nasipaju, prave se privatne uvalice, ne poštuju regulative kojim materijalom treba nasipati. Ako se tako ponaša Grad kojem bi u interesu trebalo biti javno dobro, onda ne možemo očekivati ni od drugih investitora da poštuju zakon. Treba doći do velikih promjena u zaštiti okoliša, šuma, plaža. Čitav nam je grad u betonu, s jako malo zelenih površina, igrališta za djecu…

Danas sam saznala i da je Grad dobio prekršajni prijavu zbog nasipanja Osejave. Pozivam da se istinski zauzmemo za naš grad i budućnost zbog prirodnih ljepota po kojima je Makarska poznata – kazala je predsjednica makarskog ogranka Anita Pervan.

Oglas

Medijima se obratio i kandidat Domovinskog pokreta za župana Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundžić, koji kaže da je devastacija plaža ‘simptom načina na koji funkcionira županijska i gradska administracija.’
-Pitanje je kome se htjelo pogodovati ovakvom devastacijom, je li koncesionar ovog disko kluba u sukobu interesa s obzirom na svoj položaj u sudstvu.

Reći ću otvoreno – naša županika funkcionira klijentelistički, pogoduje ljudima nekad povezanima s tajnim službama na način da imaju koncesije, zaposlenje, novce a za narod koga briga.

To je HDZ-ova hobotnica kojom upravlja Ante Sanader preko poslušnika Blaženka Bobana, a sistem je sljedeći: Zapošljavamo što više ljudi, koji su interesno povezani s nama.Dajemo koncesije onima koji nas štite u sudstvu, održavamo mrežu i mašineriji, na izborima izađu samo naši i mi pobjeđujemo. Stoga pozivam ljude da stanu na kraj tome, nije ovo više pitanje tko će biti na vlasti, već pitanje opstanka naroda – kazao je u Makarskoj Mate Šimundžić.
Tekst i foto :O. F.