Bez natječaja, bez procedure, bez ugovora i bez rezultata – sve jer je usmeno obećano 5 milijuna kuna!

Taj novac mogao je biti uložen u nekom kvartu, ulici, dječjem igralištu, za plaćanje specijalista u Domu zdravlja…

Bivši SDP-ov gradonačelnik Tonći Bilić angažirao je Odvjetničko društvo Marinović i partneri iz Zadra, u vlasništvu Dana Marinovića, sina istaknute SDP-ovke i sutkinje ustavnog suda Ingrid Antičević Marinović, bez ikakvog ugovora a usluge su naplaćivane po najvišoj odvjetničkoj tarifi. Zanimljivo je kako mu je samo do 2017. isplaćeno 2.000.000,00 kuna a da nijedan od dva višemilijunska spora u kojima je zastupao Grada nije doveo ni blizu završetka.

Oglas

Grad Makarska izgubio je i drugi sudski spor sa Odvjetničkim društvom Marinović i partneri koji će građane Makarske koštati 1.850.000,00 kuna. Prvi spor, do kojeg je također došlo jer je Grad Makarska odbio platiti troškove zastupanja odvjetničkom društvu koje s Gradom nije imalo potpisan nikakav ugovor, već je pravomoćno okončan i temeljem presude sa računa Grada Makarske u bit će skinuto 1.200.000,00 kuna. Vlasnik Dan Marinović na temelju usmenog dogovora s bivšim SDP-ovim gradonačelnikom Tonćem Bilićem, zastupao je od 2013. do 2017. Grad u dva najvažnija sudska spora: tužbi prema Hotelima Makarska d.o.o. za isplatu cca 9.800.000,00 kuna koliko je Grad Makarska isplatio prijašnjim vlasnicima zemljišta na kojem su izgrađeni hoteli te tužbi Abacusa d.o.o. protiv Grada Makarske vrijednosti 15.000.000,00 kuna.

Iako nijedan spor nije doveden ni blizu završetka, do svibnja 2017. Grad Makarska je Marinoviću isplatio 2.000.000,00 kuna, a nakon promjene vlasti stigli su novi računi fakturirani po najvišoj odvjetničkoj tarifi čiji ukupan iznos seže do 3.000.000,00 kuna.

Usmeni dogovor bivšeg SDP-ovog gradonačelnika i odvjetnika Dana Marinovića građane košta 5.000.000,00 kuna i građani koji to plaćaju zaslužuju znati što se dogodilo. Grad Makarska odbio je platiti ispostavljene račune jer:.

Odmah nakon što su preuzeli dužnost 2017. dostavljeni su im troškovnici za spor s Hotelima Makarska u iznosu od 1.366.000,00 kuna i za zastupanje u sporu Abacusa protiv Grada 862.000,00 kuna. Letimičnim pregledom vidi se da radi o enormnim iznosima. Dovoljno govori primjer da je u samo jednom danu u istom predmetu Marinović predao 3 podneska i svaki naplatio 124.000,00 kuna ili da je sve putne troškove pribrajao sporu koji ima najveću vrijednost. Odlučeno je da takve račune, a bez ikakvog pisanog traga i zakonske procedure kako su nastali, neće potpisati jer to niti je normalno niti je moralno. No, u sudskom sporu bivši gradonačelnik Tonči Bilić svjedočio je i potvrdio da je sve što je Marinović naplatio naplaćeno sukladno njihovom usmenom dogovoru. Samo za usporedbu, za iznos od 5 mil kn -obnovljen je Gradski sportski centar, otkupljeno je zemljište i sagrađen pristupni put novom dječjem vrtiću na Zelenki. Za slučaj Abacus ih je upravo SDP prozivao da su se odlučili na sudsku nagodbu. SDP-ovci su bez sudske nagodbe i bez presude za slučaj Abacus dali Marinoviću 1.200.000,00 kuna, a HDZ-ovci su sagradili cestu, izašli iz spora i ušli u vlasništvo sve za 1.600.000.00 kuna. To je razlika između HDZ-a i SDP-a.

Što je gospodin Bilić dobio zauzvrat za tu uslugu nitko ne zna, kao što se ne zna zašto su o svemu tome šutjeli njegove stranačke kolege, članovi Predsjedništva stranke, koji i danas vuku konce iz sjene. Iza SDP-a nije ostalo ni metar asfalta, ali su 5 milijuna gradskih novaca poklonili gosp. Odvjetniku. Recite dosta takvom ponašanju!

Sponzorirani članak