Jutros je policiji prijavljen čin šaranja predizbornog plakata kandidata Jure Brkana na čijem je čelu nacrtana “meta” odnosno rupa od metka, uz poruku “Memento mori”. Aktualni gradonačelnik kaže kako ovaj čin šalje jasnu poruku prijetnje smrću, a potencijalne krivce vidi u timovima protivničkih listi.
– U predizborno vrijeme, kad se natječe šest kandidata, ovaj čin šalje jednu vrlo jasnu poruku. U mojem mandatu sam stao na žulj mnogima očigledno, a pogotovo građevinskom lobiju, mafiji, možda nekim autobuserima, a možda i SDP ima iskustvo šaranja grafita iz 2013.godine, kada je tadašnjeg tajnika privela policija. A ima tu i raznih aktivista koji su nas gađali jajima, prijetili, sve zbog Izmjena i dopuna Prostornog plana, tako da ja ovo ozbiljno shvaćam i ovo je po meni dno dna što moji protukandidati i njihovi jataci mogu napraviti, komentirao je Brkan.
Na naše pitanje je li zaista uvjeren da je plakat išarao netko iz “ekipa” s rivalskih kandidacijskih listi, odvratio je: Pored mojeg plakata stoje plakata dvaju protukandidata već dva tjedna, a moj nije izdržao dva dana. Dakle očigledno mi netko prijeti i upozorava me što će biti kad dobije drugi mandat.
– Pošto mi moji protukandidati i njihovi jataci prijete i podsjećaju me da sam smrtan s rupom od metka na čelu, ja im poručujem da ih se ne bojim i da ću u idućem mandatu i nadalje raditi za dobrobit svih građana Makarske, a protiv interesa pojedinih partijskih, građevinskih i kriminalnih organizacija.
Ovu i sve ostale prijetnje, prijavio sam policiji te očekujem brzo pronalaženje ovih “hrabrih” počinitelja s obzirom na postavljeni video nadzor, poručio je gradonačelnik na svojoj Fb stranici.
Ovaj čin osudio je i protukandidat Zoran Paunović, nositelj SDP-ove liste za gradonačelnika odnosno Gradsko vijeće.
– Kada sam se odlučio ući u politiku obećao sam sebi i drugima da neću igrati šporko, davati niske udarce i da ću u politici ostati svoj, s istom razinom komunikacije i ponašanja. Nisam se osvrtao na sitne provokacije, niti me zanimaju.
No, danas sam na sportskom centru vidio da je gnjusno išaran plakat mog protukandidata. To apsolutno osuđujem, što sam mu i osobno rekao.
Dragi Makarani, smirimo tenzije. Razgovarajmo o tome što nije dobro u gradu i što hitno treba mijenjati, ponudimo našim sugrađanima viziju i projekte. U našem gradu ćemo svi skupa živjeti i nakon izbora, slagali se politički ili ne, poruka je Zorana Paunovića.
Ivona Ćirak /foto