Svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnika na skorašnjim lokalnim izborima najavio je i Mario Marević, Makaranin koji stoji iza aplikacije Get Work. Kako je kazao, odluku je donio nakon što je uočio greške 30-godišnjeg krivog vođenja grada.

-Grad ulaže jedino u turizam (tercijarnu djelatnost koja je jako rizična) a mora razvijati druge grane. Makarska mora poticati raznolike gospodarske djelatnosti . U proteklih dvadeset i više godina uopće nije bilo poticaja u gospodarstvu zbog čega se mladi ljudi iseljavaju iz Grada. Umjesto da im dajemo ribu mi ćemo njih naučiti kako uloviti ribu s (poduzetnički inkubator) 5-7 miliona kuna (5% budžeta grada) koji će izravno ići za poticanje poduzetništva.

-Grad mora poticati cjelogodišnji turizam. Sportski objekti zjape prazni pa ćemo s velikim hotelskim kućama naći dogovor da se oživi cjelogodišnji turizam.

Oglas

-Redizajn prometa u Gradu s 400 podzemnih parking mjesta (Na dva mjesta po 200 mjesta). Ukloniti parkirana auta na rivi i Gradu, a na taj prostor ucrtati biciklističke staze. Dodavanje biciklističkih staza kroz cijeli grad – stoji, između ostalog u Marevićevom programu.

M. D. /foto Facebook