U dvorani za društvene djelatnosti GSC Makarska u subotu su predstavljeni lista za lokalne izbore te program Hrvatske demokratske zajednice, a predstavnicima medija obratili su se nositelj HDZ-ove liste aktualni gradonačelnik Jure Brkan, te njegova zamjenica Marina Andačić Krivić.

Uz nositelja Juru Brkan, kandidati na HDZ-ovoj listi su Marko Raos, Marko Ožić-Bebek, Joško Lelas, Joze Vranješ, Miro Mucić, Daniela Primorac, Marija Lelas, Sanja Bašković, Mario Vranješ, Petra Šantrić, Magdalena Jurilj, Josip Bagarić, Nikolina Radalj te Damir Mendeš.

– Ja vjerujem da ćemo nakon izbora 15. svibnja imati najviše mandata u gradskom vijeću, vjerujem da ćemo imati i najbolju najbolju startnu poziciju u drugom krugu izbora za gradonačelnika i zamjenicu, ali da bi to postigli pozivam sve svoje sugrađane da dobro otvore oči, da pogledaju što smo napravili u protekle četiri godine, da vide što ćemo raditi u naredne četiri te da na izborima daju glas HDZ-u, Marini i meni jer ih mi nećemo iznevjeriti, nismo do sada niti ćemo u budućnosti. Radimo dobro i kvalitetno – kazao je u uvodu Jure Brkan.

– Brošura „Ostvareno” je također temelj i uvod za ono što ćemo raditi u iduće četiri godine. Nama dan nakon izbora neće biti prvi radni dan, nego peta godina našeg mandata s dobrom i uigranom ekipom profesionalaca, a sve za dobrobit naših sugrađana. Ono što je bitno istaknuti je da građani Makarske nemaju kada isprobavati i eksperimentirati, prepuštati vodstvo grada nepoznatim ljudima bez ikakvog iskustva u vođenju sustava ili bez ikakvog političkog iskustva, ljudima koji ne znaju što bi sutra. Naš program nije lista pustih želja, nego lista projekata koje smo ili započeli pa dovršili, ili ozbiljno analizirali i temeljito pripremili kako bi mogli i dalje pridonositi gradu u kojem živimo, za budućnost Makarske – reći će Brkan.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Marina Andačić Krivić predstavila se kao 43-godišnja majka već odraslog dječaka, koja ima 17 godina radnog iskustva u gradskoj upravi. – Moj posao je zanimljiv i pun izazova a bez obzira na svu papirologiju kojom se bavim, ono što posebno volim je rad s udrugama u sportu i s djecom. Uistinu mislim da zajedno možemo mnogo napraviti i da je naš dosadašnji rad prepoznat – dodala je Andačić Krivić.

Između ostalog, okosnice budućeg djelovanja makarskog HDZ-a su izgradnja kuće Sunca, izgradnja spoja Zrinsko-frankopanske ulice, kao i Kotiške ulice, s Jadranskom magistralom, uređenja Trga Ivana Pavla II, uređenje prostora nekadašnjeg Merkura 5 za potrebe kulture. Dobijanjem potrebnih dozvola za izgradnju žičare te skorašnjim apliciranjem na natječaj kojeg će raspisati Ministarstvo turzma stvaraju se, navode, preduvjeti za razvoj kvalitetnog selektivnog turizma. Kako je dodala Andačić Krivić, u planu je nadogradnja Osnovne škole Stjepana Ivičevića i Osnovne škole oca Petra Perice, izgradnja dječjih vrtića na Zelenki i na Dugišu te nadogradnja vrtića Ciciban. Broj studentskih stipendija, kojih je sada 35, povećat će se na 50 – najavili su Jure Brkan i Marina Andačić Krivić.

Više pogledajte u videu.
M.D.