Cijepljenje stanovništva jedna je od top tema u posljednje vrijeme, a masovno cijepljenje planira se i u Makarskoj, prema najavama iz Grada već koncem idućeg tjedna.

Jedno od glavnih pitanja koje u posljednje vrijeme sugrađani jedni drugima postavljaju, od kojih se neki i dalje dvoume, postavili smo kandidatima za gradonačelnika Makarske.

Do sada se cijepio samo Zoran Paunović (SDP) jednom dozom AstraZenece.

Oglas

– Čim sam nazvao i izrazio namjeru da se cijepim, u kratkom roku me doktorica odnosno sestra nazvala natrag i rekli su mi da je ostalo još doza AstraZenece, kazao nam je Paunović koji problem s ovim bespotrebno ozloglašenim cjepivom vidi u propagandi koja, nažalost, odbija ljude. Ako je cjepivo odobren od strane EU i Hrvatske, onda, kaže, ne vidi zapreku.

– No s druge strane imamo znanstveno utemeljene činjenice koje su jedine važne, a na primjeru Izraela vidimo što se dogodilo. Procijepljeno je 60 posto stanovništva i automatizmom je stopa smrtnosti pala 20 puta. Na taj se način dakle može marginalizirati kriza koja je devastirala svijet i gospodarstvo zadnjih godinu dana. Nažalost, uvijek postoji dio stanovništva koje vjeruje onima koji “pumpaju”, zaključuje Paunović.

Aktualni gradonačelnik Jure Brkan prebolio je koronu u veljači. 15.veljače je, kaže, ozdravio, te će cijepljenje malo pričekati.

– Konzultirao sam se s mojim liječnikom Marinom Bušelićem koji mi je preporučio cijepljenje za šest mjeseci. Apsolutno sam za cijepljenje i svakako bih preporučio svima, posebno turističkim radnicima, jer na taj način čuvaju i sebe i sve oko sebe, rekao nam je Brkan.

Ivana Miočević Franić (NLO) veli kako se prijavila za cijepljenje. – Zapisala sam se kod liječnika i čekam da me pozovu. Kao vlasnica ugostiteljskog objekta koja i sama radi i pomaže u poslu moram biti odgovorna i stoga sam se stavila na listu. Slušam struku, rekla nam je kandidatkinja za gradonačelnicu.

Marko Pribisalić, kandidat NLM veli kako se još nije cijepio.

– No zvao sam doktora i cijepit ću se. S obzirom na godine rečeno mi je da ću čekati barem dva mjeseca, kratko je kazao Pribisalić.

Stjepan Zelić, kandidat nezavisne liste, također se nije cijepio, no kani.

– Držim da bi se naši sugrađani trebali odazvati cijepljenju u što većem broju jer samo s velikom procijepljenošću možemo zaustaviti pandemiju koronavirusa kao što je to bio slučaj više puta kroz povijest sa pandemijom kuge, velikim boginjama ili španjolskom gripom, poručio je Zelić.

Ivona Ćirak /foto M.D.