Općina Brela je krajem travnja započela sa izgradnjom/proširenjem mjesnog groblja sv. Juraj. Gradi se ukupno 50 grobnica, dvostranih i jednostranih tj. sa 6 ili 3 ukopna mjesta. Na javnom natječaju sa ekonomski najpovoljnijom ponudom pobjedila je firma PROACTIV iz Splita, te su nakon potpisanog ugovora krenuli u izgradnju grobnica.

– Ugovoreni posao odnosi se na cjelokupno uređenje novog groblja tj. osim 50 grobnica radi se i oborinska odvodnja, drenažna odvodnja, hidroizolacija grobnica, kosturnice u grobnicama, uređenje prostupnih stepenica sa ukrasnim kamenom, uređenje zidova, postavljanje hortikulture i zaštitne ograde kao i uređenje pristupnog puta. Dakle kompletno uređenje groblja.Breljani dugo čekaju ove grobnice i groblje se u cjelini mora završiti, dosta je više parcijalne gradnje. Na ovom projektu se radi pune četiri godine. Prvo smo morali ići u kupovinu 3000m2 zemlje, zatim knjiženje pa izrada detaljnog plana uređenja, pa ishodovanje građevinske dozvole, raspisivanje natječaja i nakon svega krenuti u izgradnju” – kaže načelnik Stipe Ursić.

Općina planira kroz početak ljeta raspisati javni/pozivni natječaj za sve mještane koji su zainteresirani za kupnju grobnica, a sam natječaj će trajati mjesec dana tako da će biti dovoljno vremena za javiti se na
spomenuti natječaj. 50 novih grobnica biti će i više nego dostatno za sve koji su zainteresirani za kupnju obiteljske grobnice – poručuju iz Općine Brela.
M. D. /foto Općina Brela

Oglas