Pred brojnim posjetiteljima okupljenima kod Gradske galerije Antuna Gojaka, u četvrtak navečer predstavljen je ‘Planina i grad’ , zajednički projekt našeg slikara Petra Andrijaševića te književnika Veljka Barbierija, čime su nastavljena događanja oko proslave Dana grada Makarske.

Unutar galerijskih prostora izložen je 21 Andrijaševićev rad, akril/platna nastala tijekom 2021.godine, a izložbu prate Barbierijevi do sada neobjavljivani prozni radovi San planine i grada i Bijeli krov, posvećeni bezvremenskom Biokovu.

Kako je u uvodu naglasio ravnatelj Galerije Gojak Josip Karamatić, slavljenje zavičaja, grada i planine dvaju autora u sebi nosi epsku crtu koja je jednako prepoznatljiva u vibrantnoj teksturi Andrijaševićevih slika, kao i u ‘plamtećoj događajnosti’ Barbierijevih pjesama u prozi. – U pitanju su refleksno slikarstvo i poezija u kojima se svi možemo pronaći- zaključio je Karamatić.

Oglas

U ime autora kratko se zahvalio Petar Andrijašević, dok je Ljubica Hardman pred okupljenima pročitala San planine i grada. Izložbu slika i Barbierijeve tekstove možete razgledati u idućim danima u Galeriji Gojak, a sinoćnje druženje nastavljeno je u opuštenoj atmosferi i uz prigodan domjenak.

Tekst i foto: O.Franić