Izvještajno tematsko konvencija makarskog Gradskog odbora SDP-a okupila je u subotu članove i simpatizere najveće oporbene stranke u prostoru Vatrogasnog doma u Makarskoj.

Jednoglasno je usvojeno izviješće o radu za proteklo jednogodišnje razdoblje kojeg je podnio predsjednik makarskog ogranka Sretan Glavičić, a koji je izrazio zadovoljstvo rezultatima SDP-a u Makarskoj, potvrđenih nedavnom pobjedom SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. Glavičić je u svom govoru još jednom ponovio kritike na račun gradske vlasti, te kazao da Makarsku u budućnosti čekaju političke promjene. – Pozivam vas da se zajedno pripremimo za parlamentarne izbore ove godine, gdje ćemo napraviti sve da se smijeni nesposobna vlast na državnoj razini, a garantiram da nakon idućih lokalnih izbora HDZ više nećemo gledati na vlasti u Makarskoj – kazao je šef gradskog SDP-a.

Među gostima u Vatrogasnom domu bili su i saborski zastupnik Ranko Ostojić, Nataša Delonga Popadić iz Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, Goran Jurić iz SDP-a Split, predstavnici koalicijskih partnera HNS-a i HSU-a Josip Paunović i Milan Grabovac. Glavni gost, pak, bio je tajnik SDP-a Davorko Vidović, koji je govorio na temu Ususret parlamentarnim izborima. Obraćajući se prisutnima, Vidović je današnje ekonomsko i socijalno stanje u državi ocijenio dramatičnim, s time da je kao posebno dramatično istaknuo pitanje povjerenja u institucije koje je, smatra Vidović, sve donedavno prolazilo ‘ispod radara’. – Bez povjerenja u javne institucije nema društva. A u Hrvatskoj danas nitko nikome ne vjeruje, niti ima ijedne institucije koja zaslužuje povjerenje građana. U Saboru imamo petinu zastupnika koji su izabrani na izborima, a da su potom prešli u sasvim drugu političku opciju. To je najdublje poniženje najvišeg zakonodavnog i predstavničkog tijela u zemlji – govorio je Vidović, dodavši i podatak da sve više mladih vjeruje autoritativnom tipu vođenja države.

– U pitanju je kriza parlamentarne i liberalne demokracije. Sve je dovedeno u pitanje i nemamo vrijednosti na koje se možemo nasloniti, zato je i posebno važno pitanje antifašizma. Ipak i mi smo dio ovog društva, prije svega. Izabrati nas ne znači da će svi problemi biti riješeni, to je pošteno priznati. Ali nas odvaja to što smo jedina alternativa i utočište za ponižene i osiromašene – kazao je u Makarskoj tajnik SDP-a.
O.Franić

Oglas