Nakon reagiranja Anele Židić, ravnateljice DV Biokovsko zvonce, prozvane prošlog tjedna od strane gradonačelnika Zorana Paunovića, javio se i Joško Kosović, ravnatelj Gradskog sportskog centra, koji je iznio, kako on veli, svoju istinu. Reagiranje objavljujemo u cijelosti.

– Budući da me prije nekoliko dana gradonačelnik prozvao na svojoj tiskovnoj konferenciji koju je prenio portal „Makarska danas“, a na temu klimatizacije Gradske sportske dvorane, ovim putem želim iznijeti istinu.

Obratili smo se gradonačelniku ispred Gradskog sportskog centra Makarska radi klimatizacije Gradske sportske dvorane za vrijeme trajanja rukometnog turnira u organizaciji „ŽRK Makarska“, budući da su članovi predsjedništva kluba inzistirali na klimatizaciji dvorane unatoč dosadašnjoj dvanaestogodišnjoj praksi neklimatizacije dvorane za vrijeme trajanja njihovog turnira. Smatrali smo da je gradonačelnik možda odlučio promijeniti postojeću praksu.

Oglas

Klimatizacija Gradske sportske dvorane za vrijeme trajanja turnira iznosila bi cca 45.000,00 kn. Međutim Gradski sportski centar Makarska, i ja kao ravnatelj, ne možemo selektivno odlučivati kome dozvoliti korištenje klimatizacije u dvorani, a kome ne, nego u tom slučaju klimatizacja treba biti dostupna svim našim korisnicima. U tom slučaju iznos klimatizacije (grijanje i hlađenje) Gradske sportske dvorane na godišnjem nivou dosegao bi iznos za kojeg je prema Statutu Gradskog sportskog centra Makarska neophodna prethodna suglasnost Osnivača. Kao što smo Vas i obavijestili, klimatizacija dvorane u ovom slučaju bi otvorila „Pandorinu kutiju“ klimatizacije (grijanje i hlađenje) službenih natjecanja i treninga svih korisnika Gradske sportske dvorane (futsal, muški i ženski rukomet, odbojka i košarka).

Smatrali smo da bi klimatizacija dvorane predstavljala nerealni luksuz i to iz dva razloga:

    1. U postojećoj situaciji ovaj trošak ne možemo priuštiti jer bi ugrozili likvidnost Ustanove.
    2. Dotični rukometni turnir je isključivo komercijalnog karaktera u kojemu svi sudionici ostvaruju prihode, izuzev Gradske sportske dvorane koja jedina ostvaruje troškove budući da je Gradsko vijeće Grada Makarske donijelo odluku da se sadržaji Gradskog sportskog centra ne naplaćuju članovima Zajednice sportskih udruga grada Makarske koji organiziraju sportska natjecanja na istima.

Žalosti me što zbog gradonačelnikove neinformiranosti svoju istinu moram iznijeti preko portala, a ne u neposrednom razgovoru s njim, poručio je Kosović.

M.D. /foto MD/ŽRK Hoteli Makarska