Gubitak kose je mnogima bolna točka te nerijetko i pričaju o tome. Ako ste se i vi prepoznali u ovome, savjetujemo vam da razmislite o bezbolnim načinima transplantacije kose i vratite si osmijeh na lice.

Transplantacija kose je estetski zahvat kojim se uzimaju dlačice s određenog zdravog dijela vlasišta te se presađuju na drugi dio. S obzirom na to da nije sva kosa podložna utjecaju dihidrotestosterona, hormona koji uzrokuje ćelavost, mogli bismo reći da je transplantacija kose u tom slučaju idealno rješenje. Premještanjem folikula dlake „otpornih“ na DHT s područja koje nije zahvaćeno njegovim djelovanjem na područje na kojem je kosa prorijeđena na kraju može rezultirati debljom i punijom kosom.

Postoji više vrsta transplantacije kose

U današnje je vrijeme sami proces transplantacije kose u mnogočemu napredovao. Estetskim kirurzima na raspolaganju stoji više metoda od kojih izdvajamo FUE i FUT metode. Iz te „estetske“ perspektive transplantacijom kose možete povratiti prirodnu liniju kose, naravno, pod pretpostavkom da imate dobru i kvalitetnu kosu barem na nekoj dijelu vlasišta.

FUE vs FUT metoda: koje su razlike?

FUT odnosno STRIP metoda transplantacije kose podrazumijeva izrezivanje vlasišta na zatiljku te prema uškama. Veličina reza ovisi o gustoći kose na donorskom području. Postupak je taj da kirurg uzima folikule kose i kože s donorskog područja te ih nježno „ubacuje“ na predviđeni dio vlasišta. Nakon postupka pacijentu se zamotava glava posebnim zavojem, no već sutra može ići kući.

FUE metoda transplantacije kose odnosi se na vađenje donorskih folikula jedne po jedne te se isto tako usađuju na dio vlasišta na kojem je kosa prorijeđena. Zahvat se obavlja u lokalnoj anesteziji i bezbolan je. Prednosti transplantacije kose FUE metodom odnose se na visoki postotak uspješnosti zahvata te na činjenicu da transplantirana kosa izgleda sasvim prirodno poput ostalog dijela kose. Uspješno presađivanje folikula jedinice podrazumijeva daljnji rast kose.

Je li transplantacija kose najbolje rješenje?

Ako ste primijetili da vam se sužava linija kose na čelu, da vam kosa opada te da ćelavite na pojedinim mjestima, svakako biste trebali učiniti nešto po tom pitanju. Transplantacija kose nameće se kao logičan odabir.

Prepustite se u ruke iskusnih estetskih kirurga, potaknite ponovni rast presađene kose i vratite joj izgubljeni volumen.

Sponzorirani sadržaj/ foto: New Africa / Shutterstock.com