Krajem prošlog tjedna u Makarskoj je održano kadetsko jedriličarsko natjecanje u klasi Optimist, a nakon tri dana jedrenja dobili smo i ukupne pobjednike Makarska kupa 2023.

Prvo mjesto pripalo je Tanji Ozretić iz JK Zente, dok se na drugom mjestu našao Uskokov Jakov Dokoza. Do treće pozicije dojedrio je Roko Tomšić iz jedriličarskog kluba Orsan.

Ova regata bila je kvalifikacijskog tipa. Naime, oni najbolji osigurali su svoje mjesto u hrvatskoj kadetskoj reprezentaciji, čime su stekli pravo nastupa na velikim natjecanjima (EP i SP).

Oglas

Na regati je naravno sudjelovala i JK Bura, čijim je jedriličarima ovo zasigurno bilo jedno veliko natjecateljsko iskustvo.
Vrijedi spomenuti da ovo nije bila jedina regata koja će u ovoj kalendarskoj godini održati u našem gradu. Naime, krajem devetog mjeseca jedrit će se tradicionalna regata hrvatskih mornara između Postire i Makarske.

Natjecanje je na rasporedu 23. i 24. rujna 2023. godine.Činjenica da će Makarska u aktualnoj godini ugostiti čak dvije jedriličarske regate velika je stvar za naš mali grad.
D. Srzić / foto Goran Morović