Jeste li znali da se ispod kože lica nalazi čak 57 sitnih mišića? Ti se mišići, ako ih ne vježbate, s vremenom opuste, stoga nije nikakvo čudo da su upravo na licu godine najvidljivije. Iako nam kozmetička industrija obećava fantastične učinke pomlađivanja uz pomoć raznih anti-age krema, filera, botoksa…, zapanjujući rezultati često izostaju ili su kratkotrajni. A posljedice mogu biti dugotrajne i nepopravljive.

Razlog je jasan: ne postoji čarobni sastojak koji može oblikovati naše facijalne mišiće – to možemo postići samo vježbom! Stoga, ako još uvijek razmišljate o botoksu, znajte da postoji puno bolja, besplatna i prirodna alternativa, koju će zavoljeti svaki mišić na vašem licu, a zove se – joga za lice!

Kako djeluje joga za lice

Mnogi su se već pomladili uz pomoć joge za lice, zašto ne biste i vi? Ovaj sustav vježbanja, čija je začetnica Annelise Hagen, jednostavan je, zdrav i ništa vas ne košta. Za razliku od botoksa koji umrtvljuje vaše mišiće na licu, joga ih opušta.

Oglas

Jogu za lice možete prakticirati bilo kad i bilo gdje, čak i dok se vozite u automobilu ili boravite u prirodi. Zahvaljujući vježbama smanjit ćete bore i fine linije, podići vjeđe, lijepo oblikovati jagodice obraza, zategnuti kožu lica i smanjiti podočnjake. Jednostavno, vratit ćete svoj biološki sat unatrag.

One snažno potiču cirkulaciju i proizvodnju kolagena te poboljšavaju opskrbljenost stanica kisikom i nutrijentima čak i u najdubljim slojevima kože. Rezultat je čista, zdrava, sjajna i zategnuta koža, koja ima izvrsnu moć apsorpcije.

I slavni je vole!

Koliko je joga za lice popularna, svjedoči nam i sve veći broj onih koji je prakticiraju. Među njima su i brojne poznate i slavne osobe, poput Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston i Meghan Markle, koje jogu za lice preporučuju kao idealan i zdrav način pomlađivanja, a svojim nam izgledom to i potvrđuju.

Joga za lice doista pomlađuje!

Jedna studija objavljena u Jama Dermatology potvrdila je da joga za lice zaista ima pomlađujući učinak. U istraživanje je bila uključena skupina od 27 žena u dobi od 40 do 65 godina. One su tijekom prvih 8 tjedana svaki dan po 30 minuta izvodile vježbe za lice, a preostalih 12 tjedana te su vježbe prakticirale 3-4 puta tjedno.

Rezultati su bili odlični. Te su žene, prema procjenama dermatologa, izgledale tri godine mlađe nego prije te su imale punije i ljepše obraze. Također, nakon vježbi i one same bile jako zadovoljne ostvarenim rezultatom.

Kako i što treba raditi pročitajte na portalu Alternativa za Vas

M.D. / Foto: Pixabay