Ratni brod HRM-a DBM 82 Krka  uplovio je u makarsku gradsku luku i tradicionalno najavio još jednu proslavu Dana Hrvatske ratne mornarice. Iako zbog epidemioloških mjera ni ove godine neće biti otvoren za razgledavanje građana, mnogi su već iskoristili priliku bar za fotografiju..

-Nadamo se da će nas vrijeme sutra ipak poslužiti i da će planirani program biti održan. Sve je spremno: Gradska Glazba Makarska, Sekcija drvenih brodova PŠRD “Arbun”- Makarska-a, a i Orkestar Hrvatske ratne mornarice / Croatian Navy Band i Klapa “Sveti Juraj”- HRM ( napominjemo da je ulaz na koncert u Ljetnom kinu moguć isključivo uz covid potvrde) – objavili su iz Grada Makarske.

Podsjetimo, program započinje u 9 ujutro okupljanjima na Spomeniku hrvatskom branitelju te kod spomen ploče pomorske bitke kod Makarske, a zatim će se delegacije okupiti na ratnom brodu DBM-82 Krka te će biti položen vijenac u more pred gradskom lukom.U 10.30h je izložba maketa brodomaketarskog kluba Leut.

Oglas

U popodnevnim satima od 18.45 slijedi promenada Gradske glazbe, dok je u 19 sati u luci Ples drvenih brodova. Večernji dio programa rezervirna je za koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klapu Sveti Juraj u Ljetnom kinu.

M.D./ Foto Grad Makarska