Dojmovi od proslave titlule Prvaka Hrvatske u ragbiju 15 za kadete do 14 godina još se nisu ni slegli već se ponovo slavilo majstorsku generaciju Makarske. U subotu u kasnim noćnim satima, iz Zagreba su se vratili sa još jednom titulom prvaka Hrvatske, ovaj put u Olimpijskoj verziji ragbija, ragbija 7!

Ovo je jos jedna potvrda kako sve do sada nije bilo slučajno i kako je škola ragbija u Makarskoj koju je klub oživio nekoliko godina unazad počela davati prve ozbiljne rezultate.

U završnom turniru prvenstva Hrvatske u ragbiju sedam za kadete do 14 godina Makarska je u grupnoj fazi pobijedila Sinj, nositelja skupine, te Lokomotivu Zagreb, da bi se u polufinalu susrela sa Zagrebačkom Mladosti preko koje je iskrojila svoj put u finale. U finalu, dobro poznat protivnik, ragbi klub Zagreb, koji je nakon izjednačene borbe u polufinalu na kraju ipak slavio protiv Sinja.

Oglas

Iako su Makaraski ragbijaši do tog trena upisali 3 velike pobjede odigravši turnir sa minimalno grešaka, izvedva u finalu bila je tek prava erupcija! Kao da su do tog trena čuvali snagu, brzinu i kreativnost, naizmjenično su svi igrači oduševljavali potezima na nivou svjetske serije 7s-a. Za Zagreb, koji se u drugom poluvremenu podigao, Makarske je ipak bila nedokučiva. Poput neke dobro uvježbane filharmonije, odsvirali su za kraj ove polusezone najljepšu moguću pjesmu, uzeli duplu krunu i najavili svima da se ragbi vratio u Makarsku!

Makarska vs Lokomotiva 45:00
Makarska vs Sinj 30:00

Polufinale
Makarska vs Mladost 40:5

Finale
Makarska vs Zagreb 45:5

3. Memorial Veselko Šimić koji Makarska Rivijera organizira u čast svog preminulog igrača, suca, trenera i ikone sporta, održao se u Makarskoj ove nedjelje. Iako bez prvotno prijavljenih stranih ekipa koje su zbog Covida bile primorane otkazati dolazak, na turniru je ipak bilo blizu 200 članova iz 4 Dalmatinska kluba, Sinja, Dubrovnika, Splita i Makarske.

Makarska je nastupila u svim uzrasnim kategorijama te postigla sljedeći uspjehe:

U12 – Prvo mjesto
U10 – četvrto mjesto
U8 – treće mjesto
U6 – prvo mjesto

U klubu su zadovoljni sa kompletnom organizacijom te ističu kako čvrsto vjeruju da se vise nikad nešto neće ispriječiti na putu da ovaj turnir stekne opet svoj kontinuitet i da se igra još dugo dugo.
M. D. /foto RK Makarska rivijera