Načelnik Općine Baška Voda Josko Rošćić reagirao je na naš jučerašnji tekst “U Baškoj Vodi stezanje kaiša zbog korone, redari će paziti na mjere tijekom Adventa”.

Kako smo naveli jučer, na sastanku lokalnog Stožera civilne zaštite načelnik je upoznao stožer s mjerama u kojima najavljuje kontrolu i nadzor provođenja mjera od strane komunalnog redarstva. Između ostalog, božićno ukrašavanje bit će u manjem obimu zbog štednje, no ipak će se osigurati božićna jelka za crkve u Baškoj Vodi, Bastu i Promajni, te u školama. – I općinske firme i ustanove dobile su naputak da stegnu kaiš, a NK Uranija ima zadatak očistiti i dezinficirati svoje prostorije. Štednja se ne odnosi na božićnice koje će se dodjeljivati nezaposlenim osobama i umirovljenicima – objavili smo jučer.

– Moram ispraviti netočne navode i naglasiti kako se ovdje ne radi o nikakvom ‘stezanju kaiša’ već o racionalnom raspoređivanju novčanih sredstava, pa tako i samim aktivnostima, a koje se dijelom odnose i na ukrašavanje općine Baška Voda povodom nadolazećih nam božićnih i novogodišnjih blagdana. Sva sredstva koja su se raspoređivala za ukrašavanje mjesta, ove godine će se usmjeriti prema potrebitima odnosno prema socijalno ugroženim obiteljima s područja općine Baška Voda – kaže načelnik Josko Rošćić.
M.D. / foto MD

Oglas