Jučer je na čelo Gradskog sportskog centra, natpolovičnom većinom glasova, ponovno izabran HDZ-ov Joško Kosović. Za Kosovića su glasala tri od pet članova Upravnog vijeća koje ispred Grada čine Stjepan Zelić, Tina Međurečan i Dragan Vuković, te Miro Urlić u ime ZSU i predstavnica radnika GSC-a.

Podsjetimo da su se na natječaj javila još dva kandidata, međutim, očito nijedan nije imao dovoljan broj godina na rukovodećim mjestima u struci, što je, istina, vrlo strog uvjet natječaja, no Joško Kosović je za naš portal komentirao kako se ovakvim izmjenama statuta išlo na ruku većoj stručnosti. Statut je, inače, mijenjan 2018.godine, nedugo po dolasku Kosovića na čelo GSC-a.

Novi-stari ravnatelj Gradskog centra kazao je po okončanju natječaja kako su dojmovi još uvijek pomiješani.

Oglas

– Svakako da mi je drago, smatram da smo puno toga napravili u protekle četiri godine te kroz naredne četiri godine namjeravamo nastaviti započeto. U planu imamo i nove kapitalne projekte, a od prioritetnih bih istaknuo uređenje pomoćnog terena s umjetnog travom, kazao je Kosović.

Osim poboljšanja usluge domicilnim klubovima koje najavljuje u programu istaknuo je i stvaranje uvjeta kroz sportski turizam. Naglasak je, kako tvrdi, na uređenju nogometnih terena i atletskih staza.

Zanimalo nas je kako komentira činjenicu da je izabran iako je HDZ-ov kadar, te ustaljenu praksu izmjene čelnih ljudi s promjenom političke struje u gradu.

– S obzirom da je gradonačelnik prije izbora komunicirao da će ostaviti ljude ako su ostvarili rezultate, a bez obzira na političku pripadnost, održao je obećanje, komentirao je Kosović.

Očito je, inače, da su vladajući procijenili da bi poništavanje natječaja donijelo političku štetu, a činjenica je i da ostali kandidati pored onako rigoroznog statuta nisu imali šansu jer nije baš uobičajeno da netko u svojem CV-u ima i iskustvo vođenja sportskih ustanova.

Ivona Ćirak/foto O.Franić