Prema riječima dogradonačelnika Joze Vranješa, Zadarska ulica trebala bi se završiti i pustiti u promet do sredine svibnja.Radovi na Zadarskoj su prema njegovim riječima dio projekta kojim se tvori prometni prsten duljine 1,5 kilometar, a osim završetka zapadnog kraka Zadarske ulice, uredit će se kružni tok na Zagrebačkoj ulici, Lička ulica, te Put Požara.

-Zadarska ulica je jedan od najvećih projekata u gradu, dio prstena koji je najveći prometni prsten izgrađen poslije rata u gradu. U tijeku je izgradnja istočnog kraja Zadarske ulice ukupne duljine nešto više od 600 metara. Vodili smo jako dugo pregovore s vlasnicima zemljišta i pritom maksimalno poštivali njihove želje i potrebe.

Veliki je broj objekata na ulici već izgrađen, no nismo odustali od ideje da tuda prođe ulica u profilu od gotovo osam metara. Stanje od prije par mjeseci je bilo jako loše i ulica je bila profila tri metra. Osim izgradnje ulice ovdje se radi na sustavu oborinske i fekalne odvodnje, vodoopskrbnog sustava, sustava telefonije i optike, nogostupa, kolničke konstrukcije i javne rasvjete.

Oglas

Trasirali smo gotovo cijeli obuhvat od 600 metara i već su vidljivi obrisi ulice, a radovi napreduju sukladno planu te se izvode i subotom i nedjeljom. Ulica će se asfaltirati u više dijelova, vjerojatno dva ili tri.

U svibnju će biti daleko pri kraju realizacije, a do sredine svibnja planiramo puštanje ulice u promet te će se time zaokružiti prometni prsten duljine kilometra i pol, najavio je Vranješ.
I. Ć. /foto I.Ć.