Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović je komentirao trenutnu situaciju u bolnici vezano uz koronavirus. Naime, broj oboljelih u županiji opada, ali pritisak na bolnicu je još uvijek velik.

– Sve je to točno, ali imamo hospitaliziranih 175 bolesnika. To je smanjenje u odnosu što je bilo prije nekoliko tjedana, međutim, to je još uvijek velik broj. Među hospitaliziranima je 25 osoba na respiratoru i još troje koji su postali negativni, ukupno 28. Sve su to veliki brojevi. Bio sam jutros do njih, sve sam ih obišao i to su uglavnom osobe starije životne dobi s kroničnim bolestima. Nažalost, najveći broj među njima su necijepljeni – prenosi Dalmatinski portal.

Komentirao je i velik broj infekcija kod osoba koje su već preboljele koronavirus.

Oglas

– Ono što se događa svugdje u svijetu, događa se i kod nas, to je više puta objašnjeno, nemam tome puno dodati – kazao je.

Na pitanje kako komentira da je kod nas još uvijek uveliko zastupljen delta soj, kazao je da nema pouzdane podatke o tome.

– Samo je poznato da je delta još uvijek tu, a koliko je zastupljena točno, postotno, ne mogu kazati. Ne znam tko bi mogao, ali mi stalno napominjemo da je delta još tu i nije nestala – kazao je.

MD/foto Dalmacija danas