Udruga Prijatelji životinja postavila je diljem Hrvatske 60 jumbo plakata na kojima i praščić sa psećim ušima i majušno pile s mačjim ušima pozivaju građane na vegansku prehranu.

Riječ je o novoj kampanji kojom će sev koji se uključe u “Vege izazov” u sljedećih 30 dana svakodnevno opskrbljivati mnoštvom edukativnih informacija, zanimljivosti, savjeta i recepata jednostavnih i ukusnih biljnih jela kroz koje će se upoznati s prednostima veganstva za životinje, planet i vlastito zdravlje.

“Nekima će pozornost privući majušno pile s mačjim ušima i porukom na plakatima: ‘Ne mijaučem, ali želim živjeti’, a nekima dražesni praščić sa psećim ušima i porukom: ‘Ne lajem, ali želim živjeti’, kažu Prijatelji životinja.

Oglas

Neke će, dodaju, zaintrigirati kravica koja poručuje da je njezino mlijeko za njezino dijete pa neka zato svi probaju Vege izazov, dok će druge dirnuti umiljato janje koje nas poziva da pokažemo koliko volimo životinje”.

Kažu kako nas osjećaji sreće, ljubavi i nježnosti preplave kada vidimo pse i mačke kako se igraju, kada nas dodirnu mokrom njuškicom, poližu u znak ljubavi i zahvalnosti, kada spavaju u najsmješnijim pozama, nasmiju nas svojim nestašlucima i kada se najviše od svih vesele našem dolasku kući.

“Kada bismo živjeli s kravom, pilićem, janjetom, svinjom ili bilo kojom drugom životinjom koju većina doživljava samo kao hranu, doživjeli bismo isto iskustvo. Životinje nas prihvaćaju i vole onakve kakvi jesmo, od njih možemo naučiti i kako postati bolji ljudi koji neće jedne životinje maziti, a druge jesti jer sve one vole život i slobodu kao i mi”, ističu Prijatelji životinja.

Kao što volimo pse i mačke, poručuju neka pokažemo da volimo i druge životinje.

“Pustimo ih da veselo trče po zelenim livadama ili plivaju u modrim morima, osjete toplinu sunca na svojoj koži i svježi zrak u svojim plućima. Ne otimajmo mlijeko telećima, jaja kokama, meso svinjama i med pčelama”, apeliraju iz te udruge.

U Vege izazov svi se mogu uključiti putem prijavnice na www.veganopolis.net

Hina / foto Pixabay