Rekonstrukcija i dogradnja Lidla već dva mjeseca, što radovi dalje napreduju, izaziva pitanja o obimu radova, ali i “ulasku” u šumoviti dio Osejave. Nije to doduše prvi slučaj da se zbog iskopa ulazi u dio koji po nekakvoj prirodnoj liniji pripada šumi.

Glede Lidla ne diže se, doduše, neka prevelika prašina; prije neka tri tjedna UZOR Osejava je javno postavio pitanje. Naime, naveli su kako se u javnosti već duže špekulira o nezakonitoj građevinskoj dozvoli investitora Lidl Hrvatska d.o.o.

– Gradonačelniku Zoranu Paunoviću bi voljeli postaviti pitanje je li spomenuta građevinska dozvola izdana sukladno Prostornom planu grada? Ako i jest, uklapa li se nova gradnja u ovom dijelu grada u viziju zelene Makarske koju iz nekih razloga nikako ne možemo valjano percipirati?, naveli su.
Prošlog tjedna u raspravi o proračunu HDZ-ov vijećnik Jure Brkan postavio je gotovo pa identično pitanje, što mu nije prvi put. Naime, prije tri je mjeseca Brkan javno postavio pitanje gradonačelniku Zoranu Paunoviću tvrdeći kako u propisanom roku nije dobio odgovor, a zanimalo ga je je li izdana dozvola u skladu s Prostornim planom.
– Građevinska dozvola izdana od Grada Makarske investitoru Lidlu za čudnu tvorevinu koja se gradi. Prvi puta od kad su građevinski radovi ušli u prostor Osejave pala je ograda od Amfore. Nikad nismo vidjeli dozvolu, voljeli bismo otkloniti sumnju da je gradonačelnik zlouporabio ovlasti i položaj te naredio da se dozvola izda suprotno zakonu. Ovako, tko zna što se tamo gradi i dokle će ući u Osejavu, poručio je zabrinuto Brkan.
Vijećnica NLO-a Ivana Miočević Franić htjela je replicirati, ali kako se radilo o replici na repliku, a ne na izvorno izlaganje, predsjednica Gordana Muhtić zaključila je raspravu.
Zanimalo nas je je li vijećnica imala dopuniti nešto vezano za Lidlovu dozvolu odnosno projekt, pa smo ju kontaktirali.
– Htjela sam replicirati Brkanu da je licemjerna njegova zabrinutost nakon što je njegova stranka dozvolila izgradnju B.E.K. projekta i ostalih na toj lokaciji, te spriječili širenje sportskog centra, skupa s SDP-om, pojasnila je Franić.
Inače, na tabli je navedeno kako je građevinska dozvola izdana za modernizaciju, rekonstrukciju i dogradnju tipizirane Lild trgovine uz rekonstrukciju prometnih površina parkirališta. Projektant je P.I.N. do.o.o. Zagreb, izvođač M-P-Beton iz Solina, a nadzor Deltoid iz Slivna. Dozvolu je izdao Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo grada Makarske 19.listopada, a datum prijave početka radova je 16.studenoga.
Ivona Ćirak /foto M.D.

 

Oglas