“Pijani Belgijci mlatili su se međusobno šakama i nogama na Branimiru u ponedjeljak oko 23.30. Ja sam s prijateljem taman šetala psa pa sam sve snimila. Brzo se odigralo, a kasnije sam čula da su se nastavili tući u apartmanu kojeg su iznajmili i svega ga stukli, govori čitateljica iz Zadra za 24 sata.

Kaže da je vidjela dvije policijske marice kako traže strane tučaroše. I u policiji su nam potvrdili događaj, a kako još nisu završili obradu, ne znaju za što će točno prijaviti pijane turiste. Uhitili su dvojicu i odveli ih iza rešetaka da ohlade glave i otrijezne se. Mlađi (25) je imao 1,99, a 27-godišnjak 2,17 promila alkohola u krvi. Čim dođu k sebi, čeka ih kriminalistička obrada. S njima je bio i treći mladić koji se nije tukao.

– Došli su na piće rano ujutro, najprije su pili u kombiju belgijskih tablica, a onda su došli kod nas u kafić. Pili su i opili se, ali su bili mirni i otišli su. Vratili su se oko 19 sati s nekim Hrvatima, mislim Zadranima, u društvu. Jedan od njih je htio podmiriti račun, ali nije imao dovoljno novca kod sebe pa je ostavio mobitel kao garanciju da će se vratiti s novcem – kaževlasnik (48) obližnjeg kafića .

Oglas

Kako je ispričao, Belgijac se vratio, a zatim ga zamolio da mu vrati telefon da nekoga na zove. Razgovarao je i vikao preko telefona, a zatim od vlasnika zatražio led jer ga je netko udario na parkingu.

– Mislim da je bio netko do Hrvata, a zašto, ne znam. Međutim, on je poludio na svoje sunarodnjake jer mu nisu priskočili u pomoć. U pola razgovora zaletio se prema mostu i potukao se sa svojima. Bili su na podu i pošteno se mlatili. Potrčao sam za njima i rastavio ih. Ali oni su se opet dohvatili ni 50 metara dalje. Opet sam ih rastavio, ali nakon 50-ak metara opet su se potukli. Ja to čudo u životu nisam vidio. Naši se potuku pa odu kući, a ovi kao pijetlovi, ne puštaju, nikako stati. Baš su se pošteno šaketali – ispričao je.

– Gosti kafića su mi rekli da ih više ne rastavljam, pa i nisam, nije uopće imalo smisla. Svakih pet minuta bi se ponovno dohvatili, kao da su u ringu. A najnevjerojatnije od svega je bilo to što je ovaj stariji u pauzi od tučnjave, došao u kafić i podmirio račun kojeg je dugovao ovaj mlađi, što je bio ostavio mobitel kao zalog. Potom se vratio na ulicu i opet su se potukli, ma čudo neviđeno! Do apartmana su se potukli još dva puta, padali, dizali se na noge i nastavljali se tući kao Rocky Balboa! Ali kad sam kroz prozor vidio da se tuku i u apartmanu, da lete stakleni stolovi, nazvao sam policiju. Došli su i odvezli ih, a čuo sam da je sav apartman stučen, da su čak i pjate i sve posuđe porazbijali, i to u luksuznom apartmanu – kaže vlasnik za 24sata.
M.D. / foto Pixabay