Danas je zadnji dan za prijave na natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za financije i proračun Grada Makarske. Podsjetimo da je natječaj raspisan 3.rujna, a gradonačelnik Zoran Paunović je jučer naknadno pozvao zainteresirane građane koji ispunjavaju uvjete da se jave. Koliko je prijava pristiglo, ne znamo, a podsjetit ćemo i da je gradonačelnik na svojem posljednjem susretu s novinarima izrazio nadu kako će se javiti raznoliki kandidati koji će se lako uklopiti u suvremeni način rada. Je li time aludirao na dio gradske uprave ili pak bivšu pročelnicu Angelu Kuran, ne znamo, no u više je navrata javno istaknuo kako nije zadovoljan sa “zastarjelom” praksom rada u gradskoj upravi.

Inače, u uvjetima natječaja stoji kako se traži magistar ili stručni specijalist ekonomske struke, s najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

Osim ovog natječaja ne raspisuje se drugi za Upravni odjel za graditeljstvo kojemu više na čelu nije dugogodišnji pročelnik Ognjen Radić. Radić je svoj uvjetno rečeno mandat (jer pročelnici nemaju mandat) stavio na raspolaganje pa je gradonačelnik na posljednjem susretu s medijima kazao kako će se kroz desetak dana imenovati v.d.pročelnika ovog odjela. To se, međutim, još uvijek nije dogodilo.

Oglas

Ivona Ćirak /foto M.D.